Matekspert avslører: Slik lagrer du eggene dine for å få dem til å vare lenger

17/05/2024 09:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Skal egg oppbevares i eller utenfor kjøleskapet? En veterinær og matekspert gir svaret her – og avslører en vanlig feil som mange gjør.

De fleste har stilt seg spørsmålet: Skal egg oppbevares i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken?

Den britiske veterinæren Dr. Bolueso bringer nå klarhet i diskusjonen basert på hans erfaring og kunnskap om mathygiene.

Det skriver Express.

Eggets reise fra kjøp til kjøleskap

Selv om egg er kjent for å ha lang holdbarhet, har riktig oppbevaring alltid vært et debattert tema. I Storbritannia er det vanlig å oppbevare egg på kjøkkenbenken, mens vi i Norge ofte foretrekker å sette dem i kjøleskapet – og det gjør amerikanerne også.

Dr. Bolueso har bakgrunn i mathygiene og har delt sin ekspertise om emnet i en online video.

Kjøleskap vs. kjøkkenbenk: Hva sier eksperten?

Dr. Bolueso påpeker at egg ikke nødvendigvis trenger å oppbevares i kjøleskapet, men at de vil holde seg friske lenger hvis de gjør det.

Den konstante temperaturen i kjøleskapet gir eggene en lengre levetid sammenlignet med lagring ved romtemperatur.

Han forklarer imidlertid også at supermarkeder ikke lagrer egg i kjøleskap, da temperaturendringene vil skape kondens på eggene, noe som kan øke risikoen for salmonellaforgiftning.

Oppbevaring i kjøleskapet: Unngå den vanlige feilen

Selv om oppbevaring i kjøleskapet er å foretrekke, fraråder Dr. Bolueso å plassere eggene i kjøleskapsdøren.

Temperaturen i døren endres hver gang kjøleskapet åpnes og lukkes, noe som kan gjøre eggene uegnet til konsum.

British Lion Eggs anbefaler også at egg lagres ved konstant temperatur under 20 °C for å opprettholde kvaliteten og sikkerheten.

Eggekartongen: din beste venn

Uansett hvor du velger å oppbevare eggene dine, understreker Dr. Bolueso viktigheten av å alltid oppbevare dem i brettet de kom i for å unngå hygieneproblemer.

Eggbrettet bidrar til å beskytte eggene mot bakterier og holder dem friske lenger.

Finn den beste lagringsløsningen

Hvis du foretrekker å oppbevare eggene dine i kjøleskapet, anbefaler British Lion Eggs å ta eggene ut av kjøleskapet og la dem komme til romtemperatur i rundt 30 minutter før bruk, da forskjellige temperaturer kan påvirke koketiden.

Å finne den beste lagringsløsningen for egg er ikke bare en måte å forlenge holdbarheten på, men også en måte å sikre at de forblir trygge å spise. Dr. Boluesos råd og British Lion Eggs anbefalinger gir et klarere bilde av hvordan man best kan lagre egg for å få mest mulig ut av dem på kjøkkenet.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.