Mor deler et strålende tips til den enkleste matpakken: Hun er spesielt fan av dette

03/02/2024 10:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan ofte være en hodepine å finne ut hva som skal være med i matboksen til barnet.

For travle foreldre kan morgenrutinen med å gjøre barna klare til skolen og samtidig lage en sunn matpakke være en stor utfordring. Men en australsk mor, Racheal Hallett, har funnet en løsning som gjør lunsjforberedelsene enklere og mer håndterbare.

I Facebook-gruppen Mums Who, som har over en million medlemmer, deler hun nå tipsene sine med andre foreldre. BirminghamLive skriver det.

Rachael Halletts metode består i å lage store porsjoner mat og fryse den på forhånd. Blant matvarene som egner seg til å fryses nevner hun smørbrød, pølser, miniburgere, snurrer og wraps.

Rachael anbefaler imidlertid å unngå vannbasert fyll som salat, agurk og tomat, da dette kan gjøre brød og wraps bløte.

For å unngå å bruke tid på å tenke på hva som går i matboksene hver dag, har Rachael også satt sammen en liste over ulike matvarer som kan inkluderes.

Hun foretrekker også matbokser med flere rom som er lekkasjesikre, og bruker hvert rom for en bestemt type mat, for eksempel frukt eller snacks.

På dager når Rachael mangler tid eller energi til å tilberede et måltid, er skolelunsjer hennes backup. Hun råder andre foreldre til å inkludere en lunsjbestilling i budsjettet på de travleste hverdagene.

Dette rådet, sammen med hennes systematiske regler for innholdet i matboksen, har vunnet stor anerkjennelse i nettsamfunnet hennes, med mange mødre som uttrykker takknemlighet og planlegger å integrere metoden i sine egne morgenrutiner.

Så husk fryseren neste gang du skal tilberede matpakkene, den er din beste venn når du skal fylle opp matboksen.