Mor til 5 barn avslører: Hvordan de ble kvitt bananfluer

12/09/2023 18:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En fembarnsmor har avslørt hvordan hun og familien ble kvitt bananfluer i hjemmet deres.

Bananfluer, også kjent som fruktfluer, kan være en plage i hjemmet hele året, spesielt sommer og høst, da de tiltrekkes av modne og fermenterte grønnsaker.

Dessuten kan bananfluer yngle i avløp fordi de er mørke, fuktige og fulle av matrester. Når de først har overtatt hjemmet ditt, kan de være veldig vanskelige å bli kvitt. Heldigvis har en kvinne avslørt hvordan hun til slutt ble kvitt dem – og det er en veldig enkel løsning, skriver Mirror.

Fembarnsmor Majda Medved forklarte at hun var «veldig flau» over å ha «et veldig stort problem med bananfluer» i familiens hjem. Til tross for alle de hjemmelagde og butikkkjøpte fellene hun prøvde, var det ikke godt nok.

Selv om fellene «fanget mange av dem», fortsatte de å ha «virkelig mange bananfluer», og det gjorde livet deres til et helvete.

Majda, som ofte deler innhold om familielivet sitt, tok til TikTok for å fortelle at hun endelig hadde funnet nøkkelen til å bli kvitt dem for godt - og hun håpet det ville være nyttig for andre som står overfor det samme problemet.

Hun forklarte at de bestemte seg for å ta "hele kjøkkenet fra hverandre" for å gi det en dyp rengjøring, men de fortsatte å ha bananfluer.

"Så gjorde jeg noen undersøkelser og fant ut at fellene bare fanger de voksne fruktfluene. Det største problemet er eggene de legger, og de legger dem hovedsakelig i avløpet ditt, og selv om du kjører vann kontinuerlig, fjerner det dem nei. De kan leve slik i 12 timer," la Majda til.

Moren forklarte at nøkkelen til å bli kvitt dem er å helle kokende vann i avløpet - men å gjøre det i bare det ene avløpet du tror du har problemet hjelper ikke.

Majda skjønte at «alle slukene er koblet til i huset vårt» og for at trikset skulle fungere måtte hun helle kokende vann ned i alle.

"Så vi må helle kokende vann i hver eneste vask i huset, dusj, badekar, til og med bruksvasken vi har i kjelleren som vi aldri bruker. Så fort vi gjorde det, og vi måtte gjøre det flere ganger pga. dette ble ikke en "en gang og gjort"-ting.

Du må gjøre det flere ganger, for tenk på de voksne som fortsatt flyr rundt, sannsynligvis legger flere egg i vasken," forklarte hun.

I bildeteksten til videoen avslørte Majda at de måtte gjøre det tre ganger om dagen, om morgenen, på ettermiddagen og om kvelden i to dager, og da var det ingen bananfluer.

Videoen fikk tusenvis av kommentarer, med en person som sa:

"Godt å vite! Det som også hjalp meg var, i stedet for bananfluefeller, la jeg åpne flasker med litt cola eller iste eller hvilken som helst drikkevare i dem. Beste fellen," "Takk for denne informasjonen. Har problemer med bananfluer akkurat nå," la en annen til.

Så neste gang du står overfor en invasjon av bananfluer, vet du hva du skal gjøre – hell kokende vann i alle avløpene og la dem forsvinne som dugg i solen.