Nå advares foreldre: Sjekk små barns fingre og tær

10/08/2021 06:51

Emma Sletta

Livsstil
Foreldre oppfordres til å sjekke fingre og tær på familiens minste med jevne mellomrom.

Ofte kjenner foreldre barnas gråt godt. Mange kan føle at gråt signaler sult, tretthet, behov for tilstedeværelse eller noe helt fjerde. Derfor vet de fleste også hva slags gråt som signaliserer at småbarnet opplever smerte et sted.

Det kan være vanskelig å vite med en gang hvor smerten kommer fra - og noen ganger kan den faktisk komme fra et sted du ikke ser med en gang.

Det er derfor en australsk paramedic fra organisasjonen "Tiny Hearts Education" nå advarer foreldre.

Foreldre oppfordres til å følge med på barnas fingre og tær, fordi her kan det oppstå en situasjon som er både uventet og ekstremt smertefull for de små.

Et hår kan bli vridd så hårdt rundt de små fingrene og tærne at det ender opp med å påføre barnet mye smerte.

Nikki, en paramedic og en del av organisasjonen Tiny Hearts Education, kommer med advarselen på organisasjonens Instagram-profil.

"Håret kan vri seg rundt små deler, og kutte av blodsirkulasjonen, slik at de opplever en veldig ubehalgelig smerte og det kan ha langsiktig skade," står det i innlegget.

Det løse håret kan lett bli vridd rundt de små babyenes fingre og tær, og her fungerer det som en turniquet som stopper blodsirkulasjonen. I verste fall kan det skade nerver, danne hudvev og kanskje til og med påvirke kroppens funksjon.

På Instagram er innlegget av en babyfot der en tå har havnet i trøbbel. Her har et hår blitt pakket helt rundt tåen, som derfor har blitt helt rødt.

Det er imidlertid viktig at hvis ulykken er ute, tar du ikke bare en saks for å klippe av håret, står det. Det kan også gå galt. Derfor er det beste rådet fra "Tiny Hearts Education" at du i stedet bruker litt hårfjerningskrem, som du lar sitte i noen minutter, og så kan du løsne håret og ta det væk.

Hvis denne metoden ikke kan fjerne den, bør den i stedet søkes medisinsk hjelp.

Innlegget har allerede mottatt tusenvis av likes og hundrevis av kommentarer, med mange foreldre som feirer innlegget. Du kan se hele innlegget nedenfor: