Nå er det endelig fastslått: Kvinner gjør mest i hjemmet

13/11/2017 15:30

Anniken Hauge

Livsstil
Er du i tvil om hvem sin tur det er til å støvsuge huset, så er det mye som tyder på at det er mannens tur.

Har du noensinne diskutert med din bedre halvdel hvem sin tur det er å ta oppvasken, lage mat, legge barna eller ta den ukentlige rengjøingen av huset? Da er du ikke alene. 

Denne diskusjonen finner daglid sted i veldig mange hjem, og det har lenge vært uvisst hvem som egentlig tar den største delen av jobben hva angår huslige plikter. En ny undersøkelse har nå svaret.

Nye tall fra forbrukeranalysefirmaet Mintel konkluderer nemlig at kvinner tar den største delen av den huslige arbeidsbyrden i det daglige.

Professor ved Essex University, Emily Grundy, bekrefter at kvinnen er det mest hardtarbeidende kjønnet i hjemmet:

- Det er bevis for ar kvinner bruker mer tid på huslige plikter enn det menn gjør. Jeg tror også kvinner bruker mer tid på emosjonelt arbeide. Samtidig som de foretar huslige plikter, lager mat og så videre, så står de også for den emosjonelle delen av forholdet, forteller Emily Grundy til The Telegraph.

Med emsjonelt arbeide henvises det til at kvinner oftest jobber med å få forholdet til å fungere - det er kvinnen som tenker om hvordan eventuelle problemer kan løses.

Undersøkelsen bekrefter videre at kvinner liker bedre enn menn å være single. 61 prosent av de single kvinnelige respondentene i undersøkelsen var flade for å være single, mens bare 49 prosent av de single mennene var tilfredse med nåværende sivilstatus.

Mye tyder altså på at det er en sammenheng mellom mendgen huslige plikter og lysten til å være i et forhold.

Kanskje er kvinner lei av det store ansvaret for huslige plikter, slik som undersøkelsen bekrefter at oftest faller på kvinner, og derfor unngår de heller å være i et forhold. 

Under alle omstendigheter er beviset nå funnet. Er du kvinne i et forhold og atter en gang må diskutere med mannen din hvem sin tur det er til å ta oppvasken, så husk å ta med denne undersøkelsen.

Les også: Ann undret seg over de friske blomstene ved brorens grav: 70 år senere gikk sannheten opp for henne