Nesten alle bruker det i vaskemaskinen: Det er gull verdt på kjøkkenet

07/06/2023 08:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Når du blir kjent med disse smarte triksene, vil du gjøre det samme.

I de fleste hjem oppbevarer vi vaskemiddel i nærheten av vaskemaskinen der det er mest praktisk. Men visste du at vaskemiddel også kan komme godt med på kjøkkenet?

For selv om vaskemiddel er en uunnværlig del av vår daglige rengjøringsrutine, er det også gull verdt på kjøkkenet.

Vaskemiddel er effektivt for å fjerne smuss og flekker fra klærne våre og holde dem rene og friske. Med sin rengjøringskraft og velduftende egenskaper er vaskemiddel et pålitelig produkt som hjelper oss med å opprettholde renslighet og hygiene i hjemmene våre.

Og på kjøkkenet kan vaskemiddelet også gjøre god figur. Du kan bruke det til fem ting på kjøkkenet:

Håndsåpe erstatning

  • Hvis du noen gang har gått tom for håndsåpe og glemt å kjøpe en ny, kan vaskemiddel være redningen. Du kan enkelt lage en blanding av vaskemiddel og vann for å skape en effektiv erstatning. Fyll en tom såpeflaske med en del vaskemiddel og en del vann, rist blandingen godt og du har din egen hjemmelagde håndsåpe.

Kraftig håndsprit

  • Noen ganger kan gjenstridig smuss kreve en ekstra sterk hånddesinfeksjon. Hvis du har smuss på hendene, som bare kan fjernes med stor innsats, kan en blanding av vaskemiddel og vegetabilsk olje være løsningen. Bland en teskje vaskemiddel og en teskje vegetabilsk olje, og vask hendene med blandingen. Du vil bli overrasket over hvor lett det blir å fjerne selv den mest gjenstridige smuss.

Allsidig rengjøringsmiddel

  • Vaskemiddel kan også brukes til å lage et effektivt allsidig rengjøringsmiddel for kjøkkenet ditt. Bland to spiseskjeer vaskemiddel per liter vann og bruk denne løsningen for å bekjempe fett og smuss på forskjellige overflater. Du kan til og med helle blandingen i en sprayflaske for enkel påføring. Ikke bare vil kjøkkenet ditt skinne rent, men det vil også etterlate en behagelig duft i hele rommet.

Rengjøring av gulv

  • Selv om det kanskje ikke er det første som kommer til deg, kan vaskemiddel også være nyttig for rengjøring av gulvene dine. Hell en halv kapsel vaskemiddel i en bøtte med varmt vann og bruk denne løsningen til å skrubbe kjøkkengulvene. Du vil bli imponert over resultatet, da gulvene dine vil skinne som aldri før. Og den friske duften vil spre seg i hele hjemmet ditt.

Flekkfjerning

  • Når det skjer en ulykke på kjøkkenet og en flekk treffer klærne dine, kan vaskemiddel være en livredder. Ved å påføre litt flytende vaskemiddel direkte på flekken og deretter vaske klærne som vanlig, kan du forhindre at flekken blir permanent. Med vaskemiddel på kjøkkenet er du alltid forberedt

Læs også:

Ekspertråd: Så ofte bør du vaske sengetøyet ditt En ekspert har avslørt at flere ting avgjør hvor ofte du bør vaske sengetøyet.