Nesten alle har det på kjøkkenet: Det er gull verdt i mikrobølgeovnen

31/05/2023 06:50

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Når du leser om dette trikset, vil du gjøre det samme.

Vi er alle kjent med det frustrerende øyeblikket når vi tar våre oppvarmede tallerkener ut av mikrobølgeovnen, bare for å oppdage at senteret fortsatt er kaldt.

Men ikke frykt – du trenger ikke lete lenger, for hjelpen er rett rundt hjørnet. En enkel løsning på dette problemet har sett dagens lys.

Det avslører media rebanando.com. Og det kan fort understrekes at det ikke innebærer bruk av metall i mikrobølgeovnen, da vi tradisjonelt alltid har blitt fortalt at metallgjenstander ikke skal plasseres i mikrobølgeovnen på grunn av fare for gnister og potensielle branner.

Så neste gang du er i ferd med å varme opp en beholder med væske, enten det er et glass, en kopp eller en bolle, prøv følgende triks.

Bare ta en tykk plast- eller mikrobølgeovnsikker skje av tre og legg den i væsken før du varmer den opp. Ved å skape et ekstra kontaktpunkt med overflaten av væsken, akselereres molekylene jevnere, noe som resulterer i en raskere oppvarming av væsken fra sentrum.

Og når oppvarmingen er ferdig, fjern forsiktig beholderen og bland væsken en gang med den kalde skjeen. Du vil umiddelbart merke at væsken er mer jevnt oppvarmet enn før.

Med dette trikset slipper du å gjenta oppvarmingsprosessen flere ganger. Så neste gang du vil unngå den irriterende opplevelsen av et kaldt senter på dine oppvarmede tallerkener, prøv dette enkle trikset med en plast- eller tresleiv.

Du vil raskt oppdage at tallerkenene dine varmes opp jevnere og raskere uten å sette sikkerheten på kjøkkenet i fare.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.