Nesten alle kaster det: Det er gull verdt i hagen

22/05/2023 21:50

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Hvis du tenker på å kaste den i søpla, tenk deg om to ganger.

Hvis du er blant dem som av og til legger veien innom hagen, bør du lese videre her.

For det har nå sett dagens lys at med brukte teposer kan du gjøre hagen til et paradis.

Du kan se video av de geniale triksene nederst i artikkelen.

Fordi i stedet for å kaste bort brukte teposer etter å ha brygget te, kan du bruke dem til å forvandle hagen din til et ekte planteparadis.

Det har ikke gått noens nese forbi at det noen ganger kan være problematisk å dyrke forskjellige frøplanter, da mange av dem ikke spirer, selv om du gir dem mye kjærlighet og omsorg.

Men nå, tilsynelatende, er det funnet en enkel måte å forbedre helsen til plantene dine på.

Og alt du trenger å gjøre er å begrave en brukt tepose i bakken.

Den brukte teposen gir ekstra næring til hagen din. Teposer inneholder tanniner og næringsstoffer som fungerer som naturlig gjødsel for jorda. Teposen er laget av fibre fra stammen til abaca-planten som stammer fra banantreet. Te oppløses lett i jorden, og skaper et sunt miljø for blomster og planter å vokse i.

Ikke bare det, brukte teposer holder også ormer borte fra blomster og planter. Lukten fra teposene og kaffegruten skremmer vekstskapende kryp som vil sette tennene i de dyrebare plantene dine.

En brukt tepose kan også være et smart tillegg til komposthaugen din. Syrene i teen akselererer oppløsningen av  forbindelsene, noe som betyr at du kan bruke komposten til hagen din mye raskere enn vanlig.

Og ved å begrave en brukt tepose nær røttene til blomstene og plantene dine, vil du hjelpe dem med å beholde vannet bedre. Dette sikrer at de forblir sunne og velstelte.

Men det stopper ikke her.

Teposen har også en effekt på hver gartners mareritt - nærmere bestemt ugress.

Brukte teposer kan være den perfekte løsningen for å holde ugresset nede.

Ved å begrave en brukt tepose i bakken, gjør du det mye vanskeligere for uønskede ugress å vokse sammen med dine sunne planter og blomster.

Du kan se mange av fordelene som den brukte teposen bringer til hagen din, inkludert: