Nesten alle kaster eggeskallene i søpla: Kan gjøre flere mirakler

12/09/2023 22:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er du også en av dem som kaster eggeskallene rett i søpla? Da må du stoppe det.

Mennesker over hele verden har egg som en del av deres sunne kosthold og spiser dem ofte til frokost. Men visste du at egg er nyttige for mer enn bare det som er inni dem?

Overraskende nok har eggeskall også viktige næringsstoffer som er bra for helsen din. Selv om de fleste kaster eggeskallene etter å ha spist egget, er tørkede og blandede eggeskall nyttige og kan faktisk også konsumeres.

Ikke undervurder eggeskall da de er svært gunstige for hudpleie, tannhelse og mer. I stedet for å kaste dem ut, legg dem til side fordi det er mange ting du kan gjøre med eggeskall.

Her er noen ting å gjøre:

Eggeskallpulver er flott for tannbleking og munnhygiene. Ved å kombinere en teskje eggeskallpulver med en klype natron og litt uraffinert kokosolje, lager du en pasta som hjelper til med å kvitte seg med plakk og tannstein, noe som resulterer i hvitere, sunnere tenner. Det skriver Pulse.

Du kan også gni eggeskallpulveret direkte på tennene. Disse skjellene inneholder kalsium og andre mineraler som styrker emaljen, holder tennene skinnende rene og hjelper til og med å bekjempe hull.

For en annen metode bør du vurdere å pusse tennene to ganger i uken med en blanding av kullpulver og eggeskallpulver. Dette fungerer visstnok også.

Lider du av hudirritasjoner, utslett eller betennelser? Eggeskallpulver kan hjelpe. Prøv å bløtlegge en teskje eggeskallpulver i eplecidereddik i fem dager, dypp deretter en bomullsdott i denne blandingen og påfør den der det er nødvendig.

Sørg for å la den stå på i 30 minutter før du skyller av. Du bør begynne å se resultater innen noen få dager. Påføring av denne blandingen gir også lindring av hudproblemer som eksem, ringorm, svarte flekker og ujevn hudtone.

Det er naturlig hudpleie for klarere og sunnere hud. Planter trenger næringsstoffer som kalsium for å trives.

Kalsiummangel kan føre til hemmet plantevekst, vridde blader og mørke flekker. Hvis du har planter eller eier en liten gård, kan du tilsette kalsium ved å tilsette eggeskallpulver i jorden mens du planter.

Du kan legge den direkte i jorden når du planter, eller blande den med vann og deretter bruke den til å vanne plantene dine.

Eggeskallpulver er ikke bare for personlig pleie; den er også en praktisk rengjøringsassistent. For å rense de gjenstridige flekkene på gryter og panner som du ikke kan nå med en svamp, bruk eggeskallpulver som skrubb og slipemiddel.

Bland det med litt såpevann og du vil finne det effektivt til å skrubbe bort brannsår og skitt. Denne naturlige rengjøringsløsningen etterlater kokekaret ditt skinnende og skinnende rent.