Nesten alle nordmenn har det på kjøkkenet: Det er gull verdt i avløpet

14/10/2023 19:00

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Bare vent til du finner ut hva du trenger.

Mange av oss bruker ikke oppvasktabelett på de mange alternative måtene de kan gjøre godt i norske hjem. Blant annet i avløpet kan tabeletten være gull verdt.

Avløp i kjøkkenvasken er ofte plaget av opphopning av fett og matrester som samler seg ved daglig oppvask.

Dette kan sakte føre til en tett vask, og det er noe nordmenn har helt øverst på ønskelisten. Men det er oppvasktabelett som kommer til unnsetning.

Ved hjelp av en enkel teknikk kan du rense avløpet og forhindre problemer. Først av alt, plasser en oppvaskkum i avløpet. Deretter koker du vann, enten i vannkokeren eller på komfyren.

Når vannet koker, heller du det forsiktig ned i avløpet sammen med tabeletten. Dette varme vannet fungerer som et løsemiddel og bryter ned fett og matrester.

Resultatet er at all smuss og fett spyles ned i avløpet. Skyll til slutt avløpet med litt varmt vann for å sikre at det er helt rent og fritt for blokkeringer.

Dette enkle, men effektive trikset kan brukes ikke bare på kjøkkenet, men også på badet eller i dusjen for å forhindre blokkeringer. Det er en enkel og kostnadseffektiv måte å vedlikeholde hjemmet på, og det tar til og med bare noen få minutter.

Nedenfor kan du se hvordan det bør gjøres.