Nesten alle spiser det hver dag: Slik forblir det en uerstattelig perle etter en tur i fryseren

30/05/2023 19:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er ganske enkelt, men det gjør en verden av forskjell.

Svært få mennesker har havnet i den situasjonen hvor du plutselig befinner deg med overflødig brød som risikerer å gå til spille.

Men i stedet for å gå til søpla, bør du i stedet ty til fryseren.

Og det faller på et tørt sted, i en tid da verden unektelig sliter med et hav av matsvinn problemer.

Men selv om det høres ganske enkelt ut å fryse overflødig brød, bør du nok fortsatt spisse ører. Du må sørge for at brødet forblir friskt og velsmakende.

Det første trinnet er å sikre at brødet er godt "innpakket". Hvis brødet ikke er åpnet, kan du ganske enkelt sette hele innpakningen i fryseren. Hvis posen allerede er åpnet, pakk brødet inn i plastfolie og legg det tilbake i brødposen før du legger det i fryseren.

Dette trinnet sikrer at brødet forblir friskt uten dannelse av iskrystaller. Det er også viktig å sette brødet i fryseren så snart som mulig. Jo lenger du venter med å fryse den, jo mindre velsmakende blir den når du tar den ut igjen.

Og til tross for at det er teknisk mulig å lagre brødet i fryseren i flere måneder, er det ikke nødvendigvis tilrådelig. Etter flere måneder med frysing endrer brødet smak og tekstur. Det kan bli klissete og mangle den nydelige smaken.

Men dette er ikke den eneste måten brødet kan miste smak på.

Det er verdt å merke seg at når du trenger å øke brødet, er det to tilnærminger.

Og en metode innebærer å forvarme ovnen til 180 grader, og deretter sette det frosne brødet i ovnen i 10-15 minutter. Etterpå lar du brødet avkjøles i ca. 30 minutter før du nyter det.

Den andre metoden er å la brødet stå på et skjærebrett på kjøkkenet og la det tine ved romtemperatur. Det er viktig å la brødet ligge i emballasjen under tining for å unngå uttørking.

Ved å følge disse enkle trinnene kan man sikre at frosset brød forblir friskt og velsmakende. Så neste gang du har overflødig brød, ikke nøl med å fryse det og nyte det senere uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Du bør imidlertid være oppmerksom på at du aldri bør fryse brød som allerede er frosset eller tint.