Nesten ingen rengjør denne delen av kjøkkenet: Du vil bli sjokkert over å høre at det er en enorm kilde til bakterier

15/06/2023 09:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du vil aldri glemme å rengjøre den igjen.

De fleste av oss bekymrer oss for bakterier på kjøkkenet, og i denne forbindelse er håndklær, binger og skjærebrett vårt hovedfokus. Men faktisk er det et helt annet område som er en stor kilde til bakterier.

US Food Safety and Inspection Service (FSIS) har gjort en studie for å vise at et veldig spesifikt sted kan være en garanti for å huse mange bakterier.

Studien er brakt av Food Safety News. Nesten 400 deltakere ble bedt om å tilberede en kalkunpai på sitt eget kjøkken. Det eneste kravet var at de brukte basilikum, pepper og salt for å krydre retten.

Det deltakerne ikke visste var at de som var ansvarlige for studien hadde tilsatt et sporstoff til kalkunen.

Dette sporstoffet gjorde det mulig å spore fotsporene til maten og se hvordan folk fordeler bakteriene rundt på kjøkkenet når de tilbereder mat.

I etterkant av etterforskningen kunne de fastslå at noen av stedene det ble funnet mest bakterier var bordplaten, skjærebrettet, vasken og knivene som ble brukt.

Men det var ikke noen av de ovennevnte stedene det ble funnet flest spor etter kokingen av kalkunen. De hyppigst forurensede gjenstandene i studien var krydderbeholdere.

Det betyr at det ikke er benkeplaten, skjærebrettet eller vasken som utgjør størst risiko for matforgiftning på kjøkkenet.

Faktisk kan krydderhyllen være årsaken til matforgiftning, men det finnes heldigvis en løsning. Du må bare passe på å alltid vaske hendene og krydderbeholderne når du er på kjøkkenet.

På denne måten minimerer du risikoen for bakterier på kjøkkenet og maten.