Oppbevar bærene her – og de holder seg faste og gode mye lenger

28/05/2025 09:28

Sofie

LIVSSTIL
Foto: MGDK
Foto: MGDK
Bær er en deilig frukt å ha på kjøkkenet, men det er ingenting verre enn å måtte kaste ut en beholder som har blitt dårlig i løpet av noen dager.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Det er massevis av mat å glede seg til å kjøpe og spise med årstidene, og bær er bare ett av dem. Jordbær og bringebær er et søtt tillegg til kjøkkenet, brukt i en rekke retter fra frokostgranola-boller til dekadente desserter, inkludert bringebærsyltetøy og kake med jordbær.

De er også en smakfull og sunn snacks, men det kan være vanskelig å holde bærene ferske, og det er ingenting verre enn å ta en håndfull bare for å se at de har blitt til et grøtete søl.

Selv om det sies at det å bløtlegge dem i hvit destillert eddik hjelper bærene med å holde seg ferske lenger, kan det å plukke ut mugne også forhindre at en kurv blir fort ødelagt. Det skriver Express

Å kjøpe frosne bær betyr også at du ikke trenger å bekymre deg for at de blir dårlige og kaster bort penger ved å bare kaste dem, men dette er ikke helt det samme som å nyte dem ferskplukket fra butikken.

I stedet har en helsecoach delt metoden sin for å oppbevare jordbær og bringebær på ett uvanlig sted som vil bidra til å holde dem friske mye lenger.

Selv om det kan være fristende å bare pakke ut handlekurven og kaste den rett i kjøleskapet, kan det å ta bærene ut av plastbeholderne forhindre at de blir dårlige.

For en alternativ oppbevaringsmetode delte Liz Piling en video på TikTok der hun forklarte at hun oppbevarer bærene sine i resirkulerte sylteagurkrukker. Selv om helsecoachen bruker et resirkulert sylteagurk krukker til jobben, kan du bruke et hvilket som helst glass som er lufttett.

Hvis du er lei av at bærene dine blir myke etter at du har kjøpt dem, kan det enkelt forhindre dette ved å ta dem ut av plasten i noen sekunder og legge dem i en lufttett beholder, spesielt siden plast fremmer fuktighet og muggvekst.

Selv om mange av oss vasker frukt med en gang, anbefaler Liz å vente med å gjøre dette til du skal bruke den, og i stedet legge et kjøkkenhåndkle i bunnen av glasset for å samle opp overflødig fuktighet fra bærene.

Liz ber seerne om å sørge for at krukken er ren og tørr før de har kjøkkenhåndkleet og bærene i den.

Så legger hun et nytt lag med kjøkkenhåndkle oppå bærene for å «trekke fuktigheten inn i kjøkkenhåndkleet og holde bærene ferske mye lenger». Deretter kan du sette glasset med bær i kjøleskapet som vanlig.

I stedet for å vaske dem på forhånd, noe som kan gjøre dem «forferdelige og grøtete», kan du ganske enkelt ta dem ut av glasset og vaske dem når du er klar til å spise dem.

Å oppbevare dem i en lufttett beholder hindrer fuktighetsoppbygging, noe som kan forverres ved å vaske dem før du oppbevarer dem her også.