Oppskriften går viralt: Ett ekstra trinn gjør airfryer-pommes frites ekstra sprø

25/07/2025 07:00

Sofie

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det må du prøve!

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Airfryere ser bare ut til å bli mer og mer populære, og overalt på internett finnes det mer eller mindre gyldige forslag til hvordan du får mest mulig ut av kjøkkenapparatet ditt.

En av matvarene som airfryeren får skryt for å kunne lage til perfeksjon er pommes frites, men hvis du noen gang har prøvd å lage pommes frites i en airfryer, vet du også at resultatet ikke alltid blir så sprøtt og knasende som du hadde håpet.

Det finnes imidlertid en løsning på det, og akkurat nå dukker et tips fra TikTok-profilen NutritionFromKay opp på nettet.

Videoen er en oppskrift som lover sunne pommes frites med under 150 kalorier, men det er trikset for å gjøre pommes fritesen ekstra sprø som virkelig har fanget folks oppmerksomhet.


Isbad
Brukeren starter videoen med å skjære en uskrelt potet i tynne skiver.

Det anbefales også å bruke poteter av en sort som har et høyt stivelsesinnhold og et lavt fuktighetsinnhold.

Men det overraskende tipset kommer når du ser en video av pommes fritesen som legges i et isbad. Ifølge videoen må de legges i isbadet i 15 minutter for å oppnå ønsket sprøhet.

Deretter må du helle av vannet og tørke potetene (husk at fuktighet er din fiende når det gjelder airfryer), og deretter helle en teskje olje og krydder etter eget valg over dem.

Gi dem 15–20 minutter i airfryeren på 200 grader, og begynn å innstille smaksløkene dine på deilige, sprø pommes frites!

Læs også:

Tannlege advarer: Du må slutte med denne morgenvanen umiddelbart En anerkjent tannlege advarer folk som følger en sunn morgenvane. Vanen er dessverre lite sunt for tennene, og det kan koste et besøk til tannlegen.
Forskerne klør seg i hodet over mysterium: Hvorfor unngår røykere den fryktede sykdommen? Folk som røyker har mindre risiko for å få en bestemt fryktet sykdom. Nå har forskere lansert en ny teori som kanskje gir oss svaret.