Pastavann kalles "flytende gull": Her er grunnen til at du ikke bør helle det ned i vasken

01/02/2024 07:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Det er en god grunn til at pastavannet ditt ikke skal helles ut.

Mat kan ha ulike kulturelle betydninger avhengig av hvor du er.

I Italia er pasta en delikatesse som mange kokker setter sin ære i å tilberede på den riktige måten med akkurat riktig saus og salting, mens i Norge er det noe vi bare kaster i kjelen når vi ikke har kjøpt poteter eller er for trøtte til å lage noe annet.

Men selv om pasta og spaghetti for mange nordmenn bare er en enkel matvare, gjør nesten alle av oss en nesten utilgivelig feil fra et matlagingssynspunkt.

For vi skal aldri noen gang helle pastaen i et dørslag og på den måten la vannet renne ut gjennom avløpet i kjøkkenvasken.

Men hvorfor ikke?

I følge mediet Bon Appetit skal du ikke kaste vannet, men heller spare det og bruke det i matlagingen. Faktisk omtaler de vannet som "flytende gull".

Smart triks for mye smak

Media foreslår at man sparer spaghettivannet og bruker det til å lage saus, da det visstnok gir en helt fantastisk smak. Samtidig gir pastavannet selvsagt også sausen en nesten silkeaktig konsistens.

Dette er fordi vannet og oljen er bundet sammen, slik at sausen ikke blir 'slete', og det blir heller ikke noe bunnfall.

I tillegg foreslår også matentusiastene fra Bon Appetit at du kan bruke pastavann som et alternativ til både mel, fløte og annet når sausen skal jevnes.

Det skal imidlertid nevnes at man må være forsiktig med å få for mye i sausen, da det kan ødelegge hele prosjektet.

Forfatteren gir ingen veiledning om hvor mye pastavann som skal brukes, så det må være et spørsmål om å eksperimentere!