Plasser denne frukten ved siden av rosebuskene dine: På kort tid har et stort problem forsvunnet

15/02/2024 10:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
En populær frukt kan være gull verdt i hagen din.

Har du hage, tenker du sikkert allerede på hva du skal plante og tukle med i hagen når våren nærmer seg.

Det kan imidlertid hende du må brette opp ermene før lenge. Det er nesten på tide å gjøre seg klar til våren hvis du vil ha en hage som er sylskarp.

Drømmer du om noen vakre og sterke rosebusker, så kan du med fordel teste en litt ukonvensjonell, men høyst effektiv metode. Det innebærer å strekke seg etter en frukt som garantert allerede er i fruktfatet og plassere den ved siden av buskene dine.

Det skriver Linternaute.

Frukten du kan bruke i hagen er en banan.

Det viser seg at bananskall er spekket med fete næringsstoffer som kalium, fosfor og kalsium, som er gull verdt for plantene dine og spesielt for rosebuskene.

Og spesielt kalium er en gave til rosene. Det hjelper dem med å blomstre ved å styrke deres forsvar mot sykdom og hardt vær, så det flerårige problemet med kjedelige roser vil ikke lenger være noe du må slite med.

Slik bruker du bananskrellerne

Først av alt må du skrape sammen et par bananskall. Jo mer modne, jo bedre, fordi de er fulle av gode næringsstoffer.

Når du har en god haug, kutter du dem i små biter og fordeler dem rundt røttene på rosene. Det er smartest å gjøre det i februar måned.

Du kan enten grave dem litt ned ved føttene til rosene eller bruke dem som et slags dekke på bakken. Skrellene brytes stille ned og frigjør næringsstoffene kontinuerlig.

Du bør imidlertid unngå å legge hele skreller ut i hagen din, da de i verste fall kan tiltrekke seg rotter og andre uønskede gjester.

I tillegg til å være næringsbomber, er bananskallene også ganske gode til å holde på fuktigheten i jorda. De lager et slags beskyttende lag som reduserer fordampning, som er gull verdt når solen brenner eller det er tørke.

Som en liten bonus holder de også unna noen insekter, inkludert bladlus, og kan spare deg ganske mye på gjødsel.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.