Privatkokkens hemmelige knep: Så enkelt får du luftige omeletter

09/05/2025 12:59

Martine

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock
Du trenger bare ett enkelt triks for å gjøre omeletten din superluftig – og du har allerede det du trenger på kjøkkenet!

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Lyst på omeletter som er like luftige som de du ser på bilder i kokebøker?

Ifølge Express har privatkokken Rachel Walder delt en enkel teknikk som gir deg en lettere og mer delikat omelett – alt du trenger er egg og litt tålmodighet.

Den lille justeringen som gjør stor forskjell
Omeletter er et go-to-måltid for mange når det må gå fort, men resultatet blir ikke alltid like imponerende.

Hvis du ofte ender opp med flate og tette omeletter, kan én liten endring i hvordan du lager dem gi deg et mye luftigere resultat.

Rachel Walder, privatkokk og direktør for kundeengasjement i Think Publishing, har delt trikset på sin nettside.

Her er trikset
Oppskriften går ut på å skille eggehviten fra plommen, og piske eggehviten til den blir så stiv at den nesten lager små topper. Men her er det viktig å være nøye:

"Det må ikke komme noe som helst av plommen i hviten. Ikke en dråpe – ellers vil ikke hviten piske seg opp", sier Rachel.

Skulle du være uheldig og få litt plomme i hviten, trenger du ikke kaste alt.

"Du kan fortsatt bruke eggene til en mindre luftig omelett eller til eggerøre", forklarer hun.

Slik lager du den perfekte luftige omeletten
Når eggehviten er stivpisket, vender du forsiktig inn de sammenvispede eggeplommene. Rør rolig til alt er blandet, og hell blandingen i en varm panne.

Resultatet? En luftig, myk og deilig omelett med lett og luftig tekstur.

Det skal altså ikke mer til enn litt pisking og separering for å løfte omeletten din til et nytt nivå.

Om du vil lese hele oppskriften, finner du den på Rachels nettside her.