Restaurant innfører rødt kort og utvisning for mobilbruk

12/10/2017 12:30

Anniken Hauge

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En restaurant i Frankrike har nå innført straff for den som bruker mobilen under middagen.

Hvis du er en av de som irriterer deg grønn over en venn eller et familiemedlem som hele tiden sitter på mobilen sin, så burde du ta med vedkommende på denne restauranten.

En restaurant sør i Frankrike har nemlig innført rødt kort og utvisning for mobilbruk under middagen - ingen nåde der altså.

Det skriver foodbeast.com

Restauranten Petit Jardin i den franske byen Saint-Guilhem-le-Désert, forbyr nå gjestene deres å bruke mobiltelefon ved bordet. For å håndheve regelen har de innført et system som minner om straffereglene i fotball. Servitørene bruker systemet for å først gi gjestene en advarsel, og hvis denne ikke reglene overholdes blir man kastet ut.

Om en gjest sjekker mobilen sin blåser en servitør i en fløyte og gir ut gult kort – som en oppfrodring til gjesten om å legge ned mobilen, men også om at gjesten må forlate restauranten om ugjerningen gjentas.  

De fleste skjerper seg dog etter det gule kortet, men skulle noen fortsette å bruke mobilen sin - da kommer det røde kortet frem og gjesten må forlate lokalet. Eller som det heter i fotballverden – man blir utvist.

Eier av restauranten, Hean-Noel Fluery, er ikke redd for å miste kunder på grunn av det nye initiativet de har igangsatt.

- Jeg synes det er fint, jeg vil heller at folk da spiser på en annen restaurant - det er tre andre i byen, sier han til avisen thelocal.

En undersøkelse utført av Nielsen viser at 4 av 10 nordmenn bruker mobilen under middagen. Videre viser undersøkelsen imidlertidig at de godt voksne er verstingene på mobilbruk mens det er mat på bordet.

Tiden vil vise om det fremover blir like stor aksept for å legge fra seg mobilen under restaurantbesøk, som det er når man er på kino eller teater.

Les også: Slik blir du kvitt edderkopper for alltid