Vil du ha pommes frites som er sprø uten frityr? Med ett enkelt triks får du restaurantkvalitet, rett fra ovnen!
Akkurat nå leser andre
Det finnes få ting som slår en porsjon nystekte pommes frites, helt sprø utenpå, myke inni og akkurat passe salte. Men hjemme ender de ofte opp med å bli myke, bleke og litt skuffende.
Nå viser det tyske magasinet Chip hvordan du kan få til den perfekte sprøheten uten frityrkoker.
Et enkelt triks gir pommes frites som smaker som på restaurant, uten fettlukt og oljesøl på kjøkkenet. Resultatet er både sunnere og skikkelig digg.
Hemmeligheten bak sprøheten
Pommes frites har røtter helt tilbake til 1600-tallet, da belgiske fiskere begynte å steke potetstrimler når de ikke kunne fange fisk.
I dag elsker vi dem fortsatt, men hjemme havner mange i den bløte fellen. Trikset for å få dem sprø, er faktisk å bruke en rist!
Les også
Legg pommes frites på en avkjølingsrist som står oppå en stekeplate. Da får varmen sirkulere rundt potetene, slik at de blir jevnt stekt og ekstra sprø.
Mindre fett, mer smak
Når du steker pommes frites i ovnen i stedet for i olje, sparer du både kalorier og søl.
Fuktigheten som frigjøres under steking, renner ned på plata og fordamper. Dermed unngår du at potetene ligger i sitt eget vann, og du får den herlige, knasende overflaten vi alle vil ha.
Trikset funker på alt
Dette lille trikset kan brukes til mer enn pommes frites!
Det fungerer også på fiskepinner, mozzarellapinner og andre ferdigretter som mister sprøheten i ovnen. Du får rett og slett et bedre resultat, uten ekstra innsats.
Enklere enn du tror
Les også
Med en enkel rist og en vanlig ovn kan du lage sprø pommes frites som smaker som de beste på restaurant.
Ingen frityr, ingen fettlukt, bare perfekt sprø potetmagi hjemme på ditt eget kjøkken.
