Så ofte bør du egentlig bytte tannbørste

17/10/2023 15:00

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den smarte funksjonen du ikke visste om.

Hvordan vet du når tannbørsten begynner å bli for gammel? Det er faktisk en kjekk detalj som kan hjelpe deg med å avgjøre den saken.

Det er viktig å skifte tannbørste med jevne mellomrom. Tannbørsten din kan være en grobunn for bakterier og funksjonen kan også bli dårligere over tid.

«For at tannbørsten skal fungere etter hensikten, er det viktig at den er frisk. Det er tuppene på børsten som renser, så bytt ut tannbørsten når busten begynner å bøye seg, eller i hvert fall hver tredje måned», råder Folktandvården i Stockholm.

Men hvem har ikke sett på tannbørsten sin og lurt på nøyaktig hvor lenge de har brukt den? Hvordan vet du egentlig når det er på tide å erstatte den med en ny?

Fargen avslører slitasjen

I tillegg til å se etter bøyde, spredende sugerør, er det en annen smart funksjon som sannsynligvis ikke alle vet om. Det er fargen på stråene.

Mange tannbørster har farget bust, for eksempel blå, og de fungerer også som en indikator.

Når busten begynner å miste fargen, er det på høy tid å kjøpe en ny tannbørste. Husk å skylle tannbørsten etter at du har brukt den og oppbevar den til tørk mellom bruk. Da holder den seg frisk lenger.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?