Så varmt skal det være i hjemmet ditt, for å unngå kondens og mugg

30/10/2023 18:00

Emma

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Når vintermånedene ruller inn, har du kanskje lagt merke til at det kalde været inviterer to uvelkomne gjester inn i hjemmet ditt.

I stedet for å åpne gardinene og se blå himmel, vil du sannsynligvis bli møtt av et vindu dynket i kondens.

Bestevennformen vil heller ikke være langt tilbake, da paret går hånd i hånd i de kalde månedene.

Når fuktig, varm luft møter en kald overflate, forårsaker det kondens, noe som kan føre til fuktighet.

Det sittende vannet kan da oppmuntre mugg til å spire over overflatene dine, i hjørnene av rom og andre dårlig ventilerte områder.

De forferdelige svarte flekkene som invaderer ditt koselige hjem er ikke bare stygge heller - de kan være skadelige for helsen din.

Du kan oppleve pusteproblemer, eller mugg kan forverre eksisterende du allerede har.

Innånding eller berøring av sporer kan utløse en allergisk reaksjon, bronkitt eller forårsake et astmaanfall. Og det er neppe en måte å komme i julestemning, er det?

For å hindre mugg fra å få en sjanse til å danne, er det viktig å begrense fuktigheten i luften.

Noen bruker en avfukter, men å blåse opp varmen fungerer også en sjarm.

Men ettersom energiregningene fortsetter å skyte i været, er noen briter motvillige til å slå på radiatorer på grunn av kostnadene.

Heldigvis har eksperter avslørt den nøyaktige temperaturen du bør varme opp hjemmet ditt til, noe som vil bidra til å avverge fuktighet og mugg uten å bryte banken.

Folk bør holde hjemmene sine på 18 grader eller høyere, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Men energibiffen sier at du kan sette termostaten litt lavere for å forhindre at kondens siver inn - spesielt om natten eller når du er ute av huset.

Administrerende direktør i Utility Bidder, James Longley, forklarte at du ikke trenger å ha varmen på så høyt.

Han sa: "Studier har antydet at den ideelle temperaturen for å varme opp hjemmet ditt er mellom 18 og 21 grader Celsius i de kaldere månedene."

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.