Se etter dette når du kjøper rødt kjøtt: De fleste overser det

18/07/2023 16:30

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
De fleste tar ikke hensyn til dette når de kjøper rødt kjøtt.

Når du planlegger ukens måltider og vurderer å unne deg en biff til middag, er det noen ting du må huske på når du velger kjøttstykke på supermarkedet.

Dette rådet kommer fra Mike Reid, dommer på Channel 4s Five Star Kitchen og kulinarisk direktør for Gaucho-restauranter, en kjede av argentinske spisesteder kjent for sine fantastiske biffer.

Det skriver det britiske mediet The Mirror.

Ifølge Reid er fargen på biffen i seg selv "veldig viktig."

Han råder folk til å holde seg unna kjøttstykkene som er veldig røde, fordi det vanligvis betyr at det er et veldig ungt, nylig slått dyr som ikke har blitt eldre, så det har ikke utviklet mye smak og vil ikke være så mørt eller mykt. I stedet for å lete etter knallrøde biffbiter, foreslår Reid å velge mørkere kjøtt.

– Kjøttet oksiderer naturlig når det kuttes, og etter hvert som det eldes blir det mørkere i fargen, så du vil som regel ha et bedre stykke storfekjøtt jo mørkere det er. Oksidasjon er greit, det endrer ikke smaken, sier han.

Reid anbefaler å gå til en slakter for å kjøpe kjøttet ditt hvis du kan. Men hvis du foretrekker å få det fra et supermarked av bekvemmelighetshensyn, anbefaler han å se nøye på hva det er du kjøper, eller du kan kaste bort pengene dine på kjøtt av lav kvalitet.