Selv om du kanskje ikke kan skrelle og spise en sitron uten å lage en grimase, kan de brukes til å lage deilige kaker, forbedre fiskeretter, gi et glass vann en forfriskende smak og til og med brukes som rengjøringsmiddel.
Sitron i vann i mikrobølgeovnen eller vannkokeren er en av de mest kjente rengjøringsmetodene, ettersom dampen fra det varme vannet løsner smuss og etterlater et friskt luktende kjøkken.
Men hvis du har kjøpt en pose sitroner med gode intensjoner, kjenner du sikkert til problemet: de blir raskt matte og begynner å mugne.
Som de fleste frukter, holder ikke sitroner seg lenge hvis de oppbevares i en fruktskål på kjøkkenbenken. Heldigvis finnes det et triks for å få mer ut av sitronene dine, slik at du ikke ender opp med å kaste bort halve posen etter at du har kjøpt dem.
Kate Lewis delte trikset på TikTok, og kalte det «så enkelt» at hun ikke visste hvorfor hun ikke hadde lært det før, ifølge Express. Hun hevdet at alt du trenger å gjøre er å bytte ut fruktskålen med noe annet.
«Det finnes en måte å forhindre at sitroner og limer blir dårlige så raskt. Det handler bare om å oppbevare dem i vann i kjøleskapet», sa hun.
Kate forklarte at hun alltid vasker sitronene sine i en blanding av vann og hvit eddik for å fjerne «det kunstige vokslaget», selv om man kan kjøpe ubehandlede sitroner i danske supermarkeder, så denne delen kan kanskje hoppes over.
Når sitronene er renset, fyller Kate et glass med vann og tilsetter sitronene, forsegler det godt og setter det i kjøleskapet. Hun hevder at sitronene holder seg ferske «i opptil fire uker» på denne måten.
En annen TikTok-video med samme triks hevder at sitroner kan holde seg ferske i opptil fire måneder når de oppbevares i vann.
(Artikkelen fortsetter under videoen):
Det som imidlertid var klart, var at kommentarfeltet raskt fyltes med overraskede brukere, og mange skrev at de aldri hadde visst at sitroner kunne lagres på den måten.
«Jeg gjør det etter å ha sett dette på appen», skrev en bruker, mens en annen la til: «Wow, det visste jeg ikke! Genialt.»
Slik oppbevarer du sitroner riktig
Korttidslagring (1 til 2 uker):
Oppbevar sitroner i romtemperatur i en bolle eller fruktkurv. De mister imidlertid raskt fuktighet og blir harde, så de bør brukes raskt.
Alternativt kan du legge sitronene direkte i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. Dette vil holde dem ferske i omtrent 2–3 uker.
Langtidslagring:
Legg sitronene i en tett lukket plast- eller silikonpose i kjøleskapet. Klem ut så mye luft som mulig før du lukker posen. Dette kan holde seg i opptil fire uker.
Du kan også fryse hele sitroner, sitronsaft eller sitronskall – og dermed få dem til å vare i flere måneder.