Sitter du ned i mer enn seks timer om dagen? Så farlig er det

06/03/2023

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Eksperten har kommet med viktige råd for de som sitter mer enn seks timer om dagen.

Det bør ikke være tvil om at det ikke er ideelt å være stillesittende i flere timer mens du sitter bøyd over nettbrettene, den bærbare datamaskinen eller telefonen.

Og Dan Go, administrerende direktør i High Performance Founder, som hjelper gründere med fitness, er lei av synet.

Han har derfor gått ut med en advarsel og gitt råd om hvordan man kan unngå de store smertene som kan være forbundet med å ha sittet for lenge på arbeidsstasjonen.

"Hvis du setter deg ned i mer enn 6 timer om dagen, les dette," skriver han.

Ifølge Go kan det føre til fedme, smerter i nakke, skuldre og korsrygg, og kan øke risikoen for psykiske lidelser, som depresjon og angst.

Han tror til og med det er «den nye røykingen».

Påstanden støttes av et team av forskere som har utviklet en skremmende modell i naturlig størrelse som viser hvordan kontorarbeidere kan se ut i fremtiden.

Emma ble opprettet fra en undersøkelse av mer enn 3000 arbeidere i Tyskland, Frankrike og Storbritannia.

Emma viser en kvinne med åreknuter, buet rygg og røde, blodskutte øyne.

'Emma' / Foto: Fellowes

I denne forbindelse har Go kommet ned noen enkle øvelser og teknikker som bidrar til økt fysisk aktivitet og dermed reverserer effekten av å sitte ned i lange perioder.

Han trekker frem blant annet "McGill Big 3" - et sett med øvelser bestående av McGill Crunch, planke og såkalte Bird Dogs, som bidrar til å "bygge utholdenhet i nedre rygg og magemuskler".

I tillegg sier treningsdirektøren at en av de mest undervurderte måtene å forbrenne kalorier på bare er noen få skritt om dagen.

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.