Skadedyrekspert advarer: De første tegnene på veggedyr i hjemmet ditt

05/08/2023 18:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Veggedyr er vanligvis ikke farlige for mennesker, men bittene deres klør fryktelig og de er nesten umulige å bli kvitt.

Ingen ønsker å holde de små krypene innendørs, men veggedyr i hjemmet er dessverre ganske vanlig, ifølge en rapport fra Dailystar.

De små insektene, som har en tendens til å leve i sengetøy og andre møbler, er ofte ufarlige, men bittene deres kan forårsake kløe og være ekstremt ubehagelige. I tillegg er de også uhygieniske.

Veggedyr kan dessverre være svært vanskelig å bli kvitt igjen, så det er viktig å oppdage problemet i knoppen. Her er noen tidlige advarselstegn som kan indikere at du kan ha veggedyr før problemet utvikler seg for mye.

Bitt, blod og brune flekker

Skadedyrkontroller, Adam Juson, forklarer at de små insektene kan leve bak bilder eller til og med i tapetet og klærne dine.

"Det vanligste tegnet på veggedyr," sier eksperten, "er bitt på huden din, spesielt når du våkner, men du kan også finne blodflekker på sengetøyet fra bitt."

I tillegg vil du også kunne oppdage små brune flekker på møbler og sengetøy. Disse flekkene er veggedyrskitt og er også et tegn på at du har ubudne gjester på besøk, som du bør handle mot umiddelbart.

Den beste måten å bli kvitt skadedyrene på

Siden veggedyr kan leve i opptil ett år uten mat, er de «veldig vanskelig å sulte i hjel», forklarer eksperten, og fortsetter:

«De holder seg vanligvis skjult om dagen og kommer bare ut for å suge blodet vårt når vi sover. De kan oppdage karbondioksid fra pusten vår, noe som forteller dem at vi slumrer i nærheten."

Hvis du mistenker at du har et veggedyrangrep, er det viktig at du handler raskt, og ifølge eksperten er den mest effektive måten å gjøre dette på ved å bruke varme.

"Å utsette dem for en temperatur over 50 grader i ca. 90 minutter kan bli kvitt veggedyrene. Så hvis du tror du har veggedyr, kan du vaske sengetøy og klær på en varm vask og deretter tørketrommel på høy varme," råder skadedyreksperten.

Men siden veggedyrene kanskje ikke bare er i sengetøyet ditt, kan det være lurt å varme opp hele rommet.

Ifølge eksperten er denne varmeløsningen den beste måten å bekjempe skadedyrene på, da de ofte er motstandsdyktige mot ulike insektmidler.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.