Slik blir du kvitt frost på bilen

25/11/2022 09:18

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bileksperter har delt et genialt hack som vil fremskynde prosessen med å av-ise frontruten om morgenen. Du trenger bare en gjenstand fra kjøkkenskapet.

Når du har det travelt om morgenen, er det få ting som er verre enn å oppdage at frontruten på bilen din har frosset. Skjelvende, med kalde fingre, kan det være et mareritt å prøve å tine den raskt slik at du kan dra på jobb.

Et alternativ er selvfølgelig å la bilen varme opp hvis det er en avrimings innstilling, men dette kan ta opptil 15 minutter.

Nå det kalde været kommer snikende, er det viktig å vite at det finnes andre mer kostnadseffektive måter å smelte isen på frontruten på.

I følge bileksperter hos LeaseCar.uk kan du tine bilens frontrute ved å bruke en veldig vanlig gjenstand fra kjøkkenet.

Alt du trenger å gjøre er å lage en vann-saltløsning, ved å bruke bordsalt du sannsynligvis allerede har i skapet ditt, som kan brukes til å løse opp isen med en kjemisk reaksjon.

Ekspertene forklarer: "Dette vil løse opp isen med en kjemisk reaksjon i stedet for å smelte den med varme. Ionene i salt senker også frysepunktet til vann, noe som gjør det vanskelig for den å fryse igjen.

"Påfør løsningen sparsomt, da tung påføring kan skade glasset."

Du kan bruke vanlig salt du har hjemme for å tilberede avisingsløsningen, men hvis du vil ha raskere resultater kan du bruke steinsalt.

Hell litt vann i en sprayflaske og tilsett en spiseskje salt per to kopper vann. Rist flasken for å hjelpe den med å løse seg opp, og spray den på frontruten for å se isen smelte bort.

Selv om dette vil hjelpe når det allerede har dannet seg is på vinduene dine, kan du prøve å forhindre det hele ved å bruke et annet element som finnes på kjøkkenet ditt.

Ifølge eksperter kan løk bryte ned frost så snart det dannes på vinduene dine. Så hvis du gnir en halv løk over overflatene kvelden før, bør det hindre is i å dukke opp neste morgen.

En talsperson for LeaseCar.uk sa: «Å prøve å skrape frontruten på et kjøretøy på en kald og frostig morgen kan være en stor ulempe, spesielt før du drar til jobb eller skole.

«Hvert år er det nesten garantert at sjåfører vil bruke kredittkortet eller en gammel CD for å rydde snøen fra bilene, men dette kan forårsake varige skader på et kjøretøy.

"Å sørge for at frontruten er dekket med presenning eller en slags duk kan bidra til å lette isoppbyggingen. Og det er en rekke hjemmelagde løsninger som kan lages som fungerer som et godt alternativ til avising."

Andre løsninger inkluderer å spraye den iskalde frontruten med en blanding av vann og eddik, som også skal forhindre is i å danne seg neste dag.

En dyrere, men veldig effektiv metode er å bruke vodka, som er flott for å smelte frosne overflater.