Slik kan du bruke ketchup til å rengjøre hjemmet ditt

14/07/2023 19:00

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ketchup er et effektivt rengjøringsmiddel som er skånsomt mot overflater og miljø. Det er en billig og enkel måte å rengjøre hjemmet ditt uten bruk av kjemikalier.

Ketchup er ikke bare en deilig dukkert til pommes frites og pølser. Den kan også brukes til rengjøring!

Ketchup er en mild syre som kan bidra til å fjerne flekker, fett og kalk. Det er også antibakterielt, noe som gjør det til et godt valg for rengjøring av overflater som kommer i kontakt med mat.

Her er noen tips om hvordan du bruker ketchup til å rengjøre:

  1. For å fjerne flekker på klær, bland en del ketchup med to deler vann. Påfør blandingen på flekken og la den virke i 30 minutter. Skyll deretter klærne med kaldt vann.

  2. For å rengjøre fett fra gryter og panner, varm ketchup i pannen eller pannen. La den avkjøles og tørk deretter av med en klut.

  3. For å fjerne kalk fra baderomsfliser, bland en del ketchup med to deler vann. Påfør blandingen på flisene og la den virke i 30 minutter. Skrubb deretter flisene med en børste og skyll med vann.

  4. For å rengjøre overflater som kommer i kontakt med mat, for eksempel kjøkken og spisebord, påfør ketchup på overflaten og la den virke i 15 minutter. Tørk deretter av med en klut.

Ketchup er et effektivt rengjøringsmiddel som er skånsomt mot overflater og miljø. Det er en billig og enkel måte å rengjøre hjemmet ditt uten bruk av kjemikalier.

Her er noen ting du bør huske på når du bruker ketchup til rengjøring:

  1. Bruk alltid fersk ketchup.

  2. Påfør ketchupen på en ren klut.

  3. La ketchupen virke i anbefalt tid.

  4. Skyll av ketchupen grundig med vann.

Ketchup er et godt valg for rengjøring av overflater som ikke er spesielt skitne. Hvis du trenger å rengjøre en spesielt skitten overflate, bruk et annet vaskemiddel.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?