Små justeringer sparer mye i lommeboken: Her er de ideelle temperaturene for kjøleskapet

20/02/2024 06:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De små justeringene sparer mye i lommeboken.

I jakten på sparing i hjemmet har mange rettet blikket mot de store energislukerne som vaskemaskiner, oppvaskmaskiner og tørketromler.

Men et ofte oversett apparat i denne sammenhengen er kjøleskapet, som jobber kontinuerlig dag og natt for å holde maten vår fersk.

Det skriver Express.

Ifølge eksperter er nøkkelen til et mer energieffektivt kjøleskap å sette det til den ideelle temperaturen.

For mange kan det komme som en overraskelse at tallet som vises på kjøleskapstermostaten ikke direkte indikerer grader celsius, men snarere er et innstillingstall.

Anbefalt temperatur for kjøleskapet er mellom tre og fem grader celsius, mens fryseren bør settes til minus 18 grader for optimal energieffektivitet og matsikkerhet.

Millie Hurst, ekspert på området, legger heller ikke skjul på viktigheten av å holde kjøleskapet satt opp riktig for å forhindre matsvinn og bevare næringsstoffer.

For de som er usikker på om kjøleskapet holder riktig temperatur, anbefales det å bruke termometer. Ved å plassere et termometer i en bolle med vann i kjøleskapet over natten, kan du få en nøyaktig avlesning av temperaturen.

Denne innsikten er spesielt relevant i en tid hvor energiprisene er høye og hver krone teller. Ved å følge disse enkle tipsene kan danske husholdninger ikke bare spare penger, men også bidra til en mer bærekraftig hverdag.

Thomas Owens fra ADK Kooling påpeker at selv små justeringer i temperaturen kan ha stor innvirkning på energiforbruket.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.