De aller fleste mennesker i disse dager leter etter måter å spare penger hjemme. Og det er faktisk flere måter å gjøre det på.
De siste prisøkningene på mat har gjort at mange familier har blitt hardt rammet. Det betyr at det har blitt enda dyrere å svinge seg forbi supermarkedet.
Heldigvis er det visse ting du kan gjøre selv for at maten skal holde seg lenger, slik at du får mest mulig ut av det som oppbevares i kjøleskapet.
De aller fleste kjenner selvfølgelig til de grunnleggende tipsene og triksene, som for eksempel at kjøtt skal oppbevares på nederste hylle, men det er faktisk andre tips du bør ta hensyn til.
Scott Evans, som eier selskapet Pink Storage, har avslørt en rekke av hans beste tips og triks for hvordan du kan holde maten ferskere lenger, noe som til slutt vil føre til at du sparer penger. Det skriver Daily Record.
Kjøleskapsdøren
Kjøleskapsdøren er det varmeste stedet i kjøleskapet ditt. Mange velger å lagre fersk juice og melk her, men dette er faktisk ikke en god idé.
På den annen side anbefales det at du bruker kjøleskapsdøren til å oppbevare vann, ketchup, majones og brus, da disse tingene tåler skiftende temperatur.
"Kjøleskapsdøren virker som det perfekte stedet å oppbevare egg, melk og juice, da de ofte har plass til dem, men fordi kjøleskapsdøren har den høyeste temperaturen vil det føre til at de ødelegges raskere," sier Scott.
Hvis du vil at melken din skal vare lenger, bør du derfor oppbevare den på nederste hylle i kjøleskapet ditt, står det.
Øverste hyller
De øvre hyllene skal brukes til å oppbevare matvarene som blir dårlige når de kommer i kontakt med fuktighet. "Bær er et godt eksempel på dette.
Hvis du oppbevarer dem i de nederste skuffene i kjøleskapet der det er kjøligere, kan de utvikle fuktighet og råte," sier Scott.
Friske urter er en annen ting som også kan holde seg lenger i de øverste hyllene i kjøleskapet.
«For å få urter til å vare lenger, bør du vaske dem og legge dem i en beholder med vann, akkurat som du ville gjort med blomster», står det.
"Hvis du vil at urtene dine skal vare enda lenger, er et godt triks å kutte dem opp og legge dem i isbitbrett med olivenolje. Når du skal lage mat er det bare å ta ut en isbit og la den smelte."
Nederste hyller
Matvarer som er de dyreste og ødelegges raskest, bør holdes i de laveste hyllene, inkludert melk, egg, smør, ost og kjøtt.
Den kaldeste delen av et kjøleskap er bakerst på nederste hylle. Derfor er det et ideelt sted å oppbevare melk.
Skjøre gjenstander som urter bør ikke plasseres her da de kan fryse og dø.
"Når du plasserer maten i kjøleskapet, prøv å ikke sette noe for høyt bak i kjøleskapet, da det kan blokkere kjøleskapets ventilasjonsåpninger. Ikke overbefolk kjøleskapet da dette vil stoppe luftsirkulasjonen, så maten din vil ødelegge raskere, sier Scott.
Mange vil at smøret ikke skal være for kaldt, men ifølge Scott betyr ikke det at det ikke skal stå i kjøleskap.
«Hvis du liker at smøret ditt skal ha romtemperatur, skjær av en porsjon og la det ligge i en smørform i skapet, og sett resten i kjøleskapet for å få det til å vare lenger», står det.
Siden smør absolutt ikke er billig å kjøpe i disse dager, bør du sørge for at smøret ditt varer lenge. Scott råder også folk til å sjekke temperaturen i kjøleskapet, da den skal lese mellom tre og fem grader.
Fryseren
Frysere er praktiske hvis du skal oppbevare mat du ikke spiser med en gang. Når du fryser den, holder den seg mye lenger enn i kjøleskapet.
Fryseren kan også brukes hvis du kjøper mat i store mengder, da du kan bruke den litt etter litt. "Når du kjøper i bulk kan du ofte spare penger.
Alt du trenger å gjøre er å sjekke om maten du kjøper kan fryses og hvor lenge du kan fryse den," sier Scott.
Mye mat, inkludert alt fra egg til melk og kokt pasta til ulike frukter og grønnsaker, kan fryses for å holde seg lenger.