Snart kan du snakke med kjæledyret ditt

31/05/2022 10:42

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Noe antyder på at du snart vil kunne snakke med kjæledyret ditt.

Snart kan vi ha samtaler med dyr, alt takket være oppfinnelsen av flere maskiner.

Forskere har skapt forskjellige deler av teknologi som kan bruke AI (kunstig intelligens) for å skjelne hva dyr sier, hvem de kommuniserer med, og i noen tilfeller til og med hvilke skapninger som snakker.

Dr. Yossi Yovel og teamet hans fra Tel Aviv University, Israel, brukte ultralydfrekvensdetektorer for å ‘oversette’ de kommunikative lydene fra flaggermus. Han sa at oppdagelsen var ‘som et mirakel, som magi’. Han forklarte hvordan flaggermus avgir signaler med blandede frekvenser som ekko fra omgivelsene.

"Maskinlæring kan revolusjonere vår forståelse av dyrekommunikasjon," sa Dr. Yovel.

Dr. Natalie Uomini, en kognitiv forsker, utfører lignende forskning på neo-Kaleedon kråke. Hun håper at AI-en hun bruker snart vil kunne skjelne hvilken kråke som sa hva, og til hvem.

"Uansett hva de enkelte egenskapene i stemmen er, ligner de sannsynligvis på hvordan mennesker kan skille hverandre," sa hun, ifølge Mirror.

I mellomtiden har Linda Erb fra Dolphin Research Center i Florida laget en tastaturlignende maskin for å snakke med pattedyr.

Teamet hennes ble overrasket da delfinene begynte å etterligne signalene, noe som gjorde lyden for ‘ball’ som tastaturet laget da de møtte en, og til og med kombinere ord for å be om ting som mageforstyrrelser.