Søvnekspert avslører: Drikk denne magiske drikken og vink farvel til snorking for alltid

01/11/2023 22:00

Emma Sletta

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Denne magiske drikken vinker farvel til snorking i en håndvending.

Snorken kan være en forstyrrende plage i mange norske hjem, og dette alminnelige, men irriterende problem kan forstyrre søvnen for både den person, der snorker, og deres uheldige partner.

For mange nordmenn er snorken en vedvarende kilde til søvnproblemer, der påvirker deres daglige liv.

Men det er nå en enkel løsning som kan gi lettelse. En søvnekspert har avslørt en overraskende enkel måte å si farvel til snorking for alltid: drikk mer vann.

Det melder The Mirror.

"Snorking oppstår når kroppen slapper av under søvn og visse luftveier blir smale, noe som resulterer i vibrasjoner i munn, nese, hals eller tunge. Å opprettholde tilstrekkelig hydrering kan redusere slimproduksjonen i disse områdene, noe som igjen kan redusere snorkingens ytelse," forklarer søvneksperten.

De fleste av oss får ikke nok væske, da vi ofte drikker iskaffe, te og andre smakfulle drikker som distraherer oss fra det som burde være vårt primære mål: å holde oss godt hydrert, påpeker artikkelen.

Artikkelen understreker også at det anbefales å drikke mellom 6-8 glass væske om dagen, selv om behovet kan variere avhengig av faktorer som amming, varmt vær, sykdom eller fysisk anstrengelse.

Så neste gang du vurderer en kopp kaffe eller en brus, bør du ikke nøle med å velge vann, som ikke bare kan forbedre søvnen din, men også din generelle helse.