Søvnekspertens anbefaling: Denne dagen bør du bytte til vinterdyne

18/09/2023 19:30

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er en spesiell dato når det er optimalt å gjøre erstatningen.

Hvis du tilhører kategorien mennesker som bytter mellom en sommerdyne og en vinterdyne, har du sikkert lurt på det ideelle tidspunktet for å ta ut det varmere sengetøyet.

Dette rådet kommer fra Mirror.

Det skjer i oktober

Selv om vi nå er i september, er det nok fortsatt noen varme netter igjen, selv om de ikke er like mange som de vi likte om sommeren. Noen av dere som er spesielt følsomme for temperatur har kanskje allerede skiftet dyne. Men for de av oss som ikke er helt sikre på når vi skal gjøre dette byttet, har en ekspert gitt sin anbefaling.

Ifølge søvnspesialist James Higgins, administrerende direktør i Ethical Bedding, er den nøyaktige datoen for å bytte til vinterdynen din 7. Oktober.

Hvorfor denne datoen?

– Ved å analysere dataene har vi funnet noen faktorer som indikerer når det er lurt å bytte fra sommerdyne til vinterdyne. For det første har vi fulgt med på midnattstemperaturen om høsten de siste to årene og merket et betydelig temperaturfall den andre uken i oktober, forklarer eksperten og fortsetter:

– I 2021 sank temperaturen med 27 prosent, og i 2022 så vi en enda større temperaturreduksjon på 45 prosent. Hvis vi ser på den daglige temperaturfordelingen i oktober 2021 og 2022, var 9. oktober den første datoen i måneden da vi hele tiden så lave temperaturer under 10 grader. Basert på disse dataene og historiske værforhold, vil vi anbefale at folk bytter sengetøy den andre helgen i måneden, som faller på lørdag 7. oktober.

Hvorfor vinterdyne?

James gir også råd om valg av dyner, og legger til:

– Når vinteren nærmer seg, vil du kanskje ha en dyne som bedre kan holde på kroppsvarmen og holde deg varm om natten. Ellers risikerer du å våkne med frysninger og oppleve avbrutt søvn. I tillegg kan det psykologiske aspektet ved å føle seg varm og koselig i sengen ha positive effekter på humøret og den generelle søvnopplevelsen, sier han og legger til:

– Så vurder å velge en dyne som ligger i den øvre enden av varmeskalaen. En tykkere dyne vil gi deg optimal varmebeskyttelse gjennom lange og kjølige netter, spesielt hvis du er utsatt for kulde.