Dadler smaker nesten som godteri, men er en av de sunneste fruktene du kan unne deg. Forskning viser at de er fulle av næringsstoffer som kan gi kroppen din en skikkelig helseboost.
Her er syv gode grunner til at du bør spise tre dadler om dagen!
En naturlig energibombe
Dadler brytes raskt ned i kroppen og gir deg umiddelbar energi. Ifølge Dietguide er de perfekte som mellommåltid sammen med nøtter. Fruktsukkeret gir et stabilt energiløft – uten sukkerkræsj.
Bonus: Alle vitaminene i dadlene hjelper også hjernen til å holde seg skjerpet.
Beskytter hjertet
Israelske forskere har funnet ut at dadler, spesielt i kombinasjon med granateplejuice, kan beskytte mot åreforkalkning – en av hovedårsakene til hjerteinfarkt og slag.
Og ja: Effekten er sammenlignbar med det å slutte å røyke!
Styrker leveren
Dadler er rike på magnesium, som spiller en nøkkelrolle i celle- og leverfunksjon. Et ekstrakt av daddelfrø kan til og med bidra til å forebygge levercirrhose, ifølge Healthy and Natural World.
Klart blikk
Har du dårlig nattsyn? Det kan skyldes mangel på vitamin A – og her kommer dadlene inn. De inneholder rikelig med dette viktige vitaminet, som støtter både øye- og hudhelse, forteller ernæringsfysiolog Karin Friis.
Magen vil takke deg
Sliter du med treg mage? Dadler er fulle av fiber og har en mild avførende effekt. De fremmer også vekst av gode tarmbakterier, som holder fordøyelsen i gang.
Et daglig dadelinntak kan derfor hjelpe både mot forstoppelse og urolig mage.
Naturlig smertelindring
Magnesiumet i dadlene virker muskelavslappende. Dermed kan de lindre spenninger, hodepine og lette verk i kroppen.
Søvn søtere enn noen gang
Spis tre dadler en time før du legger deg. De inneholder tryptofan – en aminosyre som kroppen bruker til å produsere serotonin. Det gjør deg roligere og hjelper deg å sove bedre.
Så... hvem hadde trodd at noe som smaker så godt, også kan være så bra for helsa?
Neste gang du er i butikken: Plukk med deg en pose dadler. Kroppen din vil takke deg!