Spis brokkoli hver dag: Dette vil skje med kroppen din

26/10/2023 05:00

redaktion

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du vil garantert bli overrasket over hvordan brokkoli kan påvirke helsen din.

Det er ingen tvil om at brokkoli er sunt. Denne korsblomstrede grønnsaken har blitt hyllet av eksperter for sine utallige helsefordeler. Brokkoli er blant annet et skattekammer når det kommer til ernæring.

Den er lastet med vitamin C, vitamin K, folat, kalium, jern og kalsium, noe som gjør den til en næringsrik supermat. Det skriver Times of India.

I tillegg inneholder brokkoli også sulforafan, som er en kraftig antioksidant som har vist seg å beskytte mot kroniske sykdommer som hjertesykdom, visse kreftformer og nevrodegenerative lidelser.

Fiberen i brokkoli hjelper også på fordøyelsen og holder tarmen din sunn, men det stopper ikke der.

Brokkoli inneholder glukosinolater, som er en spesiell type fiber som fremmer gunstige tarmbakterier og forbedrer tarmhelsen.

Vitamin K og kalsium i brokkoli styrker bein og reduserer risikoen for osteoporose, også kjent som benskjørhet.

Samtidig er brokkoli lav i kalorier og høy i fiber, noe som kan hjelpe med vektkontroll ved å skape metthetsfølelse og redusere overspising.

I tillegg til de mange egenskapene ovenfor, er brokkoli også bra for øynene dine. Den inneholder lutein, zeaxanthin og vitamin C, som beskytter mot aldersrelatert makuladegenerasjon og grå stær, som er to øyesykdommer.

Konklusjon

Å inkludere brokkoli i ditt daglige kosthold kan bidra til å forbedre fordøyelsen, fremme beinhelse, redusere risikoen for kroniske sykdommer og forbedrer øyehelsen.

Så neste gang du ser brokkoli på tallerkenen din, husk at det er den perfekte gaven til helsen din.