Spis denne frukten hvis du sliter med høyt blodtrykk

29/08/2023 09:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Legen Michael Mosley har delt en frukt som du bør spise daglig hvis du lider av høyt blodtrykk.

Høyt blodtrykk kan være ufarlig i starten, men på lang sikt kan det føre til alvorlige helseproblemer som nyresykdom, hjerneslag, hjerte- og karproblemer og til og med demens.

Derfor har ernæringseksperten Dr. Mosley delte et tips med Daily Record for å senke blodtrykket ditt – og det innebærer å inkludere en bestemt mat i ditt daglige kosthold.

Dette rådet kommer fra Michaels siste bok, «Just One Thing», som har blitt publisert i The Sunday Times. I boken forklarer eksperten 16 forskjellige måter du kan forbedre livet ditt på ved å ta enkle grep hver dag.

En frukt som de fleste har hjemme

Skaperen av Fast800 diettplanen, en av mange suksesshistorier, har beskrevet hvordan det virkelig er sannhet i det gamle ordtaket "et eple om dagen holder legen unna."

Han skriver: "I tillegg til å være rike på fiber, er epler fulle av nyttige forbindelser kalt flavonoider. De fleste av eplets flavonoider finnes i eller rett under huden – så det ideelle er å spise eplene med skallet på. I tillegg for å redusere betennelse og forbedre blodtrykket, de har vist seg å senke kolesterolnivået og redusere risikoen for diabetes."

Forskningen er enig

Eksperten støtter disse påstandene. I en studie fra Edith Cowan University i Vest-Australia fulgte forskere en gruppe kvinner over 70 år i 15 år.

De fant at de som spiste minst ett eple om dagen hadde 35 prosent lavere risiko for død sammenlignet med de som ikke gjorde det.

Dr. Mosley la også til at en ernæringsekspert pekte ut den beste eplesorten å konsumere daglig på grunn av den høye konsentrasjonen av flavonoider.

Catherine Bondonno, en ernæringsfysiolog og medforfatter av studien, sa at Pink Lady-epler er de beste å spise, siden denne eplesorten har den høyeste konsentrasjonen av flavonoider.