Spis ingefær hver dag: Dette vil skje med kroppen din

25/05/2023 20:50

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ingefær har mange fordelaktige egenskaper som ikke er allment kjent.

Vi vet alle at frukt og grønnsaker er ekstremt gunstige for helsen vår.

Men faktisk kan noen krydder også ha en ekstremt positiv effekt på kroppen - inkludert ingefær.

Ikke bare er ingefær et krydder med en kraftig smak, men det er også en kilde til mange helsemessige fordeler.

Ingefær inneholder en rekke vitaminer og mineraler, samt bioaktive forbindelser som gingerol, shogaol og zingiberene.

Derfor er det sannsynligvis ingen overraskelse at ingefær har en lang historie i tradisjonell medisin.

Det daglige inntaket av ingefær bidrar til å opprettholde en sunn kropp. Det kan både lindre kvalme og oppkast, forebygge kreft og hjertesykdom, og mange andre ting.

Og for å få disse helsemessige fordelene, trenger du faktisk ikke å spise mye ingefær hver dag. Du kan kutte et mindre stykke og blande det inn i smoothien eller legge det til maten.

Nedenfor er flere av de helsemessige fordelene med ingefær:

Antiinflammatorisk: Ingefær har en antiinflammatorisk effekt, noe som bidrar til raskere reduksjon av betennelse i kroppen.

Bekjempelse av kvalme: Bruker du ingefær hver dag kan man raskt redusere kvalme. Dette kan være spesielt gunstig for gravide og personer som gjennomgår kjemoterapi.

Redusere muskelsmerter: Ingefær kan ha en positiv effekt på muskelsmerter. Ved å spise ingefær daglig, vil smerten gradvis avta.

Fremmer fordøyelsen: Daglig forbruk av ingefær fordeler fordøyelsen. Hvis du sliter med vanlig forstoppelse, kan ingefær være til hjelp.

Menstruasjonssmerter: Hvis du lider av konstant smerte i løpet av perioden, kan daglig inntak av ingefær hjelpe. Krydderet fungerer som smertestillende medisiner og kan bidra til å lindre akutte magesmerter.

Senker kolesterolnivået: Ved å spise ingefær hver dag, kan du bidra til å senke det "dårlige" kolesterolet i kroppen. Stoffene som finnes i ingefær reduserer mengden triglyserider i blodet.

Styrker immunforsvaret: Ingefærens antiinflammatoriske egenskaper styrker immunforsvaret. Hvis du allerede har blitt forkjølet eller pådratt deg en virusinfeksjon, kan ingefær hjelpe deg med å få en raskere bedring.