Sprø ytre, luftig kjerne: Dette er den beste måten å varme opp pommes frites på

09/06/2025 10:00

Sofie

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock
Pommes frites er best når de er gyldne og sprø med en luftig kjerne, men teksturen kan virke nesten umulig å bevare når det gjelder å varme dem opp igjen.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Slik varmer du opp pommes frites
Nesten alle ferdige pommes frites blir fritert på restauranter og takeaway-steder, men når det gjelder å varme dem opp på kjøkkenet, er det best å droppe mikrobølgeovnen.

Heldigvis for de med airfryer er perfekt gyldne, sprø pommes frites mindre enn fem minutter unna – uten bruk av olje.

Jevn luftsirkulasjon er nøkkelen til å unngå fuktige flekker på pommes frites, ifølge Purewow-teamet.

Forvarm airfryeren til 190 grader i fem minutter før steking, og legg deretter pommes fritesen jevnt i kurven eller brettet. Stek deretter pommes fritesen til de er gjennomvarme og sprø, noe som bare bør ta fire minutter.

De uten en rask airfryer har fortsatt alternativer i form av en ovn eller komfyrtopp.

Selv om ovnen kanskje ikke er den raskeste metoden for å varme opp mat på én gang, er den svært effektiv for store mengder på én gang. Start alltid med en forvarmet ovn satt til 220 grader, og kle deretter en stor stekeplate med et stykke bakepapir eller folie.

Legg deretter pommes fritesen i et jevnt lag på brettet og stek dem til de er gjennomvarme og sprø, noe som bare tar fem til ti minutter.

Det siste alternativet er å bruke en panne over middels varme på komfyren, selv om det krever en ekstra skvett matolje ifølge ekspertene hos Purewow.

Forvarm noen spiseskjeer med nøytral olje til den er «blank», og ha deretter pommes fritesen i pannen og stek den, rist pannen ofte.

Fortsett stekingen til hver pommes frites er sprø på utsiden og gjennomvarm, noe som bør ta omtrent fem minutter.

Kilde: Express