Stor forskjell: Så mye kalorier finner du i de forskjellige typer alkohol

19/01/2023

Mikkel Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock
En liste over ulike typer alkohol viser at det er svært stor forskjell på kaloriinnholdet i en rekke ulike alkoholiske drikker.

I Norge er det en veldig bred og stor tradisjon for å innta store mengder alkohol. Det skjer på sosiale arrangementer, hjemme og ikke minst på landets barer og diskoteker.

Selv om det anses som ufarlig for mange, er alkohol ganske usunt og er også ganske fettrike. Det forteller professor og overlege Filip Krag Knop fra Gentofte sykehus.

Alkohol er et næringsrikt stoff med mye energi, som spesielt avsettes som fett i levercellene.

Det er nettopp derfor en stor mengde alkohol over lang tid er ekstremt skadelig for leveren. 

Fettet fra alkohol kan forårsake en betennelsestilstand, som da kan forårsake arrvevsdannelse og redusere leverens normale og vitale funksjoner.

– I ytterste konsekvens kan det dannes så mye arrvev i leveren at den ikke kan opprettholde de normale funksjonene som er viktige for helsen. Den tilstanden kalles skrumplever eller «shriveled lever», og det kan være en livstruende tilstand, sier Filip Krag Knop ifølge TV 2

På en annen side er det ganske stor forskjell på hvor mange ulike alkoholtyper som inneholder kalorier.

Nedenfor kan du se kaloriinnholdet i en rekke populære alkoholiske drikker. 

Øl

To pilsnere om dagen i en måned vil tilsvare at du har spist 1,06 kilo margarin i samme periode. Totalt vil du få 7750 alkoholrelaterte kilokalorier i løpet av den måneden.

Vin

To glass spansk rødvin hver dag i en måned vil tilsvare at du har inntatt 2,15 kilo margarin i samme periode. Dette er mer enn dobbelt så mye som med pilsner. Totalt vil du få 15 624 alkoholrelaterte kilokalorier i løpet av den måneden.

Skinny Bitch

Til tross for navnet tilsvarer to «skinny bitches» hver dag i en måned å spise 0,65 kilo margarin. Totalt vil du få 4526 alkoholrelaterte kilokalorier i løpet av den måneden.

Mojito

To glass av den cubanske drikken med rom og rørsukker hver dag i en måned vil tilsvare å innta 1,8 kilo margarin i samme periode. Totalt vil du få 13 144 alkoholrelaterte kilokalorier i løpet av den måneden. 

Pina Colada

Drinken fra Puerto-Rico med både rom, kokoskrem, sukkersirup og ananasjuice er noe av en munnfull for kroppen. To glass hver dag i en måned tilsvarer å spise 3,4 kilo margarin i samme periode. Til sammen vil du få 24 800 alkoholrelaterte kilokalorier i løpet av den måneden, noe som gjør den til den absolutt usunneste alkoholholdige drikken på denne listen.

En shot tequila

Tar du og vasker ned to tequilashots hver dag, tilsvarer det å ha spist 0,37 kilo margarin på en måned. Totalt vil du få 2728 alkoholrelaterte kilokalorier i løpet av den måneden. Tequila er derfor den sunneste alkoholformen på listen. Du vil kanskje huske det neste gang du må innta alkohol og vil spare så mange kalorier som mulig.

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.