Studie avslører: Så mange kopper kaffe bør du drikke om dagen

06/04/2024 18:00

Emma

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Det er forskerne som har funnet det sunneste antallet kopper kaffe.

I en stor studie har britiske forskere sett nærmere på helsen til nesten en halv million briter og hvordan det henger sammen med kaffekonsumet deres.

Og for de av oss som bare ikke kan gå dagen uten en god kopp mokka, er det gode nyheter!

Studien fant at folk som drikker 2 til 3 kopper kaffe om dagen ser ut til å leve lenger og oppleve færre sirkulasjonsforstyrrelser enn de som ikke drikker det i det hele tatt.

Men det betyr ikke at du bare kan slippe løs og helle ned flere kanner hver dag.

Tidligere studier har vist at å drikke 6 eller flere kopper kaffe om dagen har økt risiko for å utvikle demens.

Er det forskjell på effekten av kaffetypen?

Mer interessant, kanskje, fant forskerne i den store studien at du oppnår de gunstige helseeffektene uansett om du drikker filterkaffe, pulverkaffe eller koffeinfri.

– Koffein er den mest kjente ingrediensen i kaffe, men drikken inneholder mer enn 100 aktive biologiske komponenter. Det er sannsynlig at noen av disse komponentene gir den positive effekten, sier en av forskerne bak studien.

Det kan også være at det ikke er kaffen i seg selv som spiller den avgjørende rollen i det hele tatt. Forskerne stiller spørsmål ved om kaffedrikkere kan ha en annen livsstil enn ikke-kaffedrikkere generelt, og at det er dette som gjør forskjellen.

Uansett tyder alt på at du kan starte dagen med kaffe uten dårlig samvittighet - enten det er med eller uten koffein!

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.