Tannlege avslører: Derfor bør du ikke oppbevare tannbørsten på badet

13/09/2023 18:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En tannlege forklarer nå hvorfor du ikke bør ha tannbørsten på badet.

Alle vet hvor viktig det er å opprettholde god munnhygiene hvis vi ønsker rene, hvite tenner. Å børste to ganger om dagen, skylle munnen og bruke tanntråd er avgjørende trinn i denne prosessen.

Men visste du at du kan sette munnhygienen i fare ved å oppbevare tannbørsten på badet?

I følge Dr. Ifølge Payal Bhalla, en tannlege og klinisk direktør ved Quest Dental, kan oppbevaring av tannbørsten din på badet potensielt utsette den for ulike hygieneproblemer.

"Å oppbevare tannbørsten din på badet kan potensielt utsette den for ulike hygieneproblemer, men risikonivået kan variere avhengig av ditt spesifikke baderomsmiljø og -vaner," sier Dr. Payal Bhalla.

Aerosoliserte bakterier kan være et problem, som Dr. Payal Bhalla forklarer:

"Når du skyller toalettet, spesielt med lokket åpent, kan små vanndråper som inneholder bakterier og andre mikroorganismer bli aerosolisert og sette seg på nærliggende overflater, inkludert tannbørsten din."

Og det er dårlige nyheter hvis tannbørsten din er i nærheten av toalettet, siden den «er mer sannsynlig å komme i kontakt med luftbårne partikler og vannsprut».

Badene er også "ofte fuktige miljøer, som kan fremme veksten av bakterier og mugg på tannbørsten din."

På delte bad er det også en "høyere sannsynlighet for krysskontaminering ettersom flere mennesker kan bruke plassen og berøre forskjellige overflater."

Når det gjelder partikler fra avføring, sier Dr. Payal Bhalla at det er mulig at de kan være tilstede på tannbørsten din, skriver Mirror.

"Det er mulig at partikler fra avføring kan være tilstede i et baderomsmiljø, inkludert på overflater som tannbørsten din.

Dette kan skje når toaletter skylles uten at lokket er lukket, da skylling kan frigjøres. små vanndråper i luften, som kan inneholde drittbakterier og andre mikroorganismer."

"For å minimere risikoen for at bæsjbakterier kommer i kontakt med tannbørsten din, kan du følge hygienetips som å skylle tannbørsten før bruk, oppbevare den oppreist, bruke et tannbørstetrekk og lukke toalettet når du skyller."

Hun foreslo også "skyll tannbørsten din grundig med rent vann før bruk", da dette "kan bidra til å fjerne potensielle bakterier".

Samtidig anbefalte hun å bytte ut tannbørster "hver tredje til fjerde måned eller oftere" for å sikre at de forblir hygieniske og effektive.

Dr. Bhalla sier at du bør oppbevare tannbørsten din "på et tørt sted utenfor badet, for eksempel et soverom eller et dedikert tannbørsteskap".

Men hvis du må oppbevare den på badet, "pass på at den er så langt unna toalettet som mulig" og følg hygienetipsene for å sikre at den ikke blir forurenset.

Så neste gang du går på do, kan det være verdt å tenke på hvor du oppbevarer tannbørsten din fordi god munnhygiene starter med en ren tannbørste.

Læs også:

Ekspertråd: Så ofte bør du vaske sengetøyet ditt En ekspert har avslørt at flere ting avgjør hvor ofte du bør vaske sengetøyet.