Tannlegen kommer med en ekkel avsløring: Det er derfor du trenger to tannbørster

26/10/2023 21:00

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En tannlege har kommet med en ekkel avsløring og en oppfordring til deg om å ha to tannbørster.

Hvis du tar tannhygienen på alvor, bør du ha to tannbørster. Slik høres det ut fra en amerikansk tannlege, som også har kommet med en ekkel avsløring.

I følge Dr. Ellie Phillips, en tannlege i Austin, Texas, kan tannbørsten din være hjemsted for mugg og bakterier. Derfor er det viktig at du gjør det du kan for å unngå dette.

"Mange mennesker er nå fullstendig klar over hvor farlig mugg kan være. Du jobber kanskje med å bli kvitt mugg i huset ditt eller i visse områder," sier hun i en video på TikTok, ifølge New York Post.

"Men et av stedene folk glemmer er tannbørsten." Mugg trives spesielt godt på steder hvor det er mye fuktighet. Derfor er det også mange som sliter med mugg på badet sitt.

Hva de ifølge Dr. Det Ellie Phillips glemmer er at den faktisk også kan finne veien til tannbørsten.

Av samme grunn fraråder hun også en vane som mange har: å pusse tennene i dusjen. Det kan være fristende å gjøre fordi det kan gjøre deg raskere ferdig på badet.

Faktum er imidlertid at fuktigheten fra det dampende vannet kan få bakterier til å sette seg.

Hun advarer også om at tannkrem kan gjøre gulvet i dusjkabinettet glatt. Har du en elektrisk tannbørste skal du selvfølgelig ikke ta den med deg under dusjen. Det burde være en selvfølge.

I videoen sier hun også at det er viktig å ikke oppbevare tannbørsten i nærheten av toalettet. Hvis du gjør det, kan du ende opp med å gjøre den om til en veritabel bakteriebombe.

Flere andre eksperter har også advart mot å ha tannbørster for nært toalettet, da bakterier kan havne på det. Det anbefales derfor at du oppbevarer tannbørsten i en skuff eller et skap som du kan lukke.

Dette gjør det lettere å holde det rent. Tannlegen sier også i videoen at det anbefales å ha to tannbørster. Dette gir deg muligheten til å la dem tørke i 24 timer mellom hver bruk.

"Bruk en tannbørste om natten og en annen om morgenen, så den har 24 timer før du må bruke den igjen," sier hun.

Hvis du kun vil bruke én tannbørste, så er anbefalingen at du bytter den hver tredje til sjette måned.

Noen eksperter anbefaler også at du bløtlegger den i antibakteriell munnvann i 30 sekunder for å rense den på den måten.