Tilsett dette i det kokende vannet – og eggeskallet vil løsne uten kamp

01/05/2025 13:00

Sofie

LIVSSTIL
Foto: TuktaBaby/Shutterstock
Å koke et egg er lett nok.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Men få skallet pent av etterpå? Ikke alltid.

Litt gjør underverker

Mange har opplevd frustrasjonen med å ha halvknekkede egg, hvor skallet nekter å slippe taket og tar med seg halvparten av det hvite. 

Men med et enkelt kjøkkentriks kan du unngå klissete og irriterende eggeskall, og det krever bare noe du allerede har i skapet.

Dette skriver Herkuttelija.

Det høres kanskje rart ut, men en teskje natron i det kokende vannet kan være forskjellen mellom frustrasjon og perfekt posjerte egg. 

Natron øker pH-verdien i vannet, noe som gjør at innsiden av egget er mindre sannsynlig å feste seg til skallet.

Trikset er enkelt

Legg eggene i kokende vann sammen med en teskje natron. 

Kok dem som normalt og la dem avkjøles helt før du begynner å skrelle. Du vil raskt oppdage at skallet løsner nesten av seg selv.

Har du allerede kokt eggene? Fortvil ikke.

 Du kan fortsatt tilsette natron, bare i det kalde vannet som eggene er avkjølt i. 

Vent noen minutter, og rensk deretter. Det fungerer overraskende bra.

Rist skallet av i et glass

Det finnes også en annen metode hvis du er interessert i raske løsninger og ikke er redd for å riste litt. 

Når egget er hardkokt, legg det i et glass med litt kaldt vann. Dekk til åpningen med hånden og rist det hele i noen sekunder. 

Når du plukker opp egget, blir skallet vanligvis knust i små biter og faller av nesten av seg selv.

Avslutt med å skylle egget og nyt det perfekte resultatet. 

Det er raskt, effektivt og ganske morsomt.

Uansett hvilken metode du velger, er det klart at egget ikke trenger å være en tålmodighetsprøve.