Men få skallet pent av etterpå? Ikke alltid.
Litt gjør underverker
Mange har opplevd frustrasjonen med å ha halvknekkede egg, hvor skallet nekter å slippe taket og tar med seg halvparten av det hvite.
Men med et enkelt kjøkkentriks kan du unngå klissete og irriterende eggeskall, og det krever bare noe du allerede har i skapet.
Dette skriver Herkuttelija.
Det høres kanskje rart ut, men en teskje natron i det kokende vannet kan være forskjellen mellom frustrasjon og perfekt posjerte egg.
Natron øker pH-verdien i vannet, noe som gjør at innsiden av egget er mindre sannsynlig å feste seg til skallet.
Trikset er enkelt
Legg eggene i kokende vann sammen med en teskje natron.
Kok dem som normalt og la dem avkjøles helt før du begynner å skrelle. Du vil raskt oppdage at skallet løsner nesten av seg selv.
Har du allerede kokt eggene? Fortvil ikke.
Du kan fortsatt tilsette natron, bare i det kalde vannet som eggene er avkjølt i.
Vent noen minutter, og rensk deretter. Det fungerer overraskende bra.
Rist skallet av i et glass
Det finnes også en annen metode hvis du er interessert i raske løsninger og ikke er redd for å riste litt.
Når egget er hardkokt, legg det i et glass med litt kaldt vann. Dekk til åpningen med hånden og rist det hele i noen sekunder.
Når du plukker opp egget, blir skallet vanligvis knust i små biter og faller av nesten av seg selv.
Avslutt med å skylle egget og nyt det perfekte resultatet.
Det er raskt, effektivt og ganske morsomt.
Uansett hvilken metode du velger, er det klart at egget ikke trenger å være en tålmodighetsprøve.