"Tre-månedersregelen" og tegnene på at forholdet ditt ikke vil vare

11/04/2024 14:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tenk på hvor lang tid det tok deg og partneren din å virkelig bli kjent med hverandre. En måned? Seks måneder? Ett år?

Millioner på TikTok har sett videoer om den såkalte tremånedersregelen, som forutsetter at tre måneder er en solid test på om et par vil holde seg eller gå hver til sitt. Men er det nok tid til å bestemme seg?

Eksperter er ikke overbevist om at tre måneder er den ultimate markøren for suksess i forholdet. På den annen side støtter de ideen om å vente før de går helt inn i et nytt forhold.

"Jeg kan se hvorfor folk trenger noe mer konkret for å veilede dem," sier Cecille Ahrens, autorisert sosialarbeider.

"Men hvis du er selvbevisst nok, begynner du å se bekreftelse eller tegn på å gå i begge retninger - for å fortsette med denne personen eller for å avslutte det. Spesielt hvis det er åpenbare tegn på dysfunksjon og misbruk. Du trenger ikke å vente 90 dager på å fullføre det."

Hva sier tre måneder deg?

Tre måneder gir en solid mengde tid til å bli kjent med noens særheter. Om de behandler servitører vennlig, om de snakker i søvne eller om de har et godt forhold til familie og venner.

"Det gir folk tid til å finne ut om denne personen er noen de ønsker å ha et langsiktig forhold til. Det gir folk tid til å vurdere en rekke faktorer," sier Ahrens.

Til syvende og sist handler mye om hvordan man bearbeider det man ser.

"Er du god nok til å gjenkjenne hva som skjer eller erkjenne at dette kan være en sunn dynamikk? Er du selvbevisst nok til å gjenkjenne disse tingene, for hvis du ikke er det, vil ikke 90 dager alene være nok," legger Ahrens til.

Vær oppmerksom på "rask involvering"

Noen ganger går forhold raskt. Men det er ikke alltid en god ting.

"Det er så lett å gi etter for følelser i begynnelsen og bevege seg for raskt, noe som fører til sårede følelser eller negative opplevelser," sier Laura Petiford, en ekteskaps- og familieterapeut.

"Selv om begynnelser kan være spennende, er de ikke et tilstrekkelig grunnlag for et bærekraftig forhold."

Også, noen som ønsker å forhaste en forbindelse er et potensielt tegn på misbruk. Derfor er det veldig viktig at du sørger for å være forsiktig med dette.

"I mange tilfeller vil voldelige personligheter ikke ha tid til å være der fordi de ikke vil være i stand til å opprettholde den gode oppførselen. Så de trenger at ting går raskere enn normalt," sier Ahrens.

Fysisk, psykisk og følelsesmessig mishandling er røde flagg. Det samme gjelder personen som ikke respekterer grenser, inkonsekvens, eller ikke respekterer seg selv eller andre.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.