Triks tar internett med storm: Slik forhindrer du at vannet koker over

01/01/2024 00:00

Emma

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Vi skulle gjerne visst det trikset da vi lagde mat til jul...

Kokende vann på komfyren kan være frustrerende, spesielt når det bobler over og skaper rot - men det er en enkel løsning på problemet.

Å holde en gryte med kokende vann uten at det renner over kan være vanskelig, men folk har blitt overrasket over denne enkle teknikken som sikrer at det aldri skjer.

Det kan være et mareritt å måtte rengjøre komfyren etterpå, men en TikToker har blitt hedret som en helt for å vise folk hvordan man stopper det - og det er noe du bare kan legge til for å forhindre det.

En enkel løsning: isklump i pannen

På TikTok delte innholdsskaperen som deler enkle livshacks under navnet @lifehack en video som har blåst folk bort.

De skrev ved siden av videoen: "Trodde fortsatt ikke på det, så jeg måtte prøve det selv!"

Videoen viser en kokende gryte med vann og pasta på komfyren, boblende og akkurat i ferd med å flyte over sidene til de kastet en isklump i gryten. Vannet roet seg da ned og sluttet å boble over toppen.

Denne kontraintuitive ideen har sjokkert folk over hvor enkelt det er.

Det er en vitenskapelig forklaring

Når vannet begynner å koke, betyr tilsetningen av en isklump at det er en plutselig temperaturendring, noe som betyr at vannet avkjøles litt og slutter å koke.

For å forklare det nærmere, sa eksperter fra physics.stackexchange.com til The Express:

"Det vil da ta litt tid før varmen fra ovnen varmer vannet opp til kokepunktet igjen."

En alternativ løsning: treskje over pannen

Dette hacket er også effektivt for å forhindre overkoking, ifølge Southern Living.

En tresleiv fungerer som et vannavstøtende middel på de ustabile boblene, noe som får dem til å destabilisere og slutte å stige.

Eksperter på hjemmesikkerhet anbefaler imidlertid å bruke disse hackene klokt for å sikre at sikkerhet fortsatt er en prioritet på kjøkkenet.

Folk var raske til å kommentere sin forbauselse over ideen, som en person skrev: "Forbløffet. Jeg trodde ikke på det, så jeg måtte prøve det selv», mens en annen kom med et alternativt forslag og sa: «Du kan også legge en tresleiv over toppen av pannen, så koker det ikke over.»

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.