Vann slukker ikke tørsten best: Forskere rangerer en helt annen drink på toppen

03/05/2024 20:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Mange tror at vann slukker tørsten best. Det viser seg at det finnes produkter som er mye bedre for det. Forskere har identifisert flere produkter som hydrerer godt og derfor kan være bedre å drikke enn vann.

Det er helt normalt å føle seg tørst i løpet av dagen. Dette gjelder spesielt når det er varmt ute. Det er stor forskjell på hva du velger å drikke i et slikt tilfelle. Det kan f.eks. være kaffe, te, juice eller vann, mens noen velger en øl.

Men har du noen gang vurdert hvilken av disse drinkene som slukker tørsten din best? Det viser seg at det ikke er vann som vinner denne konkurransen, selv om mange forventet det.

Hva slukker tørsten best? Forskere har publisert en liste

Forskere fra Scottish University of St. Andrews bestemte seg for å forske på forskjellige drinker for å finne de mest effektive tørstedrikkene. Det skriver Senest.

Kort tid etter publiserte de funnene sine. De kom på drikken som slukker tørsten best av alle. Overraskende nok var det ikke vann, som de fleste forventet. Det er mange som mener at vann er det beste valget for å slukke tørsten.

Ifølge forskerne vil disse drikkene hjelpe mest når du er tørst:

 1. Skummet melk

 2. Væsker med glukose og elektrolytter

 3. Vanlig melk

 4. appelsinjuice

 5. Cola

 6. Te

 7. Isotoniske drinker

 8. Vann

 9. Kullsyrevann

 10. Øl

 11. Kaffe

Skummet melk vant sammenligningen

Nyheten om at skummetmelk hydrater best var en stor overraskelse for mange. Det viser seg at årsaken til dette er de ernæringsmessige ingrediensene og deres proporsjoner.

Skummet melk inneholder blant annet mye protein, men kun litt fett og sukker. Disse forbindelsene absorberes av kroppen, som bruker dem effektivt. Derfor slukker den også tørsten veldig godt.

Hvorfor plasserte forskerne vann på 8. og 9. plass? Tenk på hva som skjer når du drikker store mengder vann raskt. Etter noen minutter løper du på toalettet fordi blæren er full.

Du kvitter deg med vannet like raskt som du har tatt det inn. Melk er derfor mye bedre, for selv om vi skiller ut væsken, klarer kroppen å ta opp de nødvendige næringsstoffene.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.