Vanskeligheter med å sovne? Søvneksperten anbefaler dette effektive trikset

20/11/2023 10:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Finnes det noe mer frustrerende enn å ligge i sengen og ikke få sove?

Vi vet det alle – vi kaster og snur oss i sengen mens søvnen ikke klarer å melde sin ankomst. En ekspert kan ha løsningen.

Selv om det anbefales å få rundt åtte timers søvn, viser studier at kun to av tre når dette antallet timer.

Hvis du sliter med søvnen, har du sannsynligvis prøvd alle triks under solen, fra å legge fra deg elektroniske enheter noen timer før sengetid til å meditere.

De vanligste triksene fungerer for noen, mens andre må lete videre etter hva som fungerer for dem. Men det er viktig å finne veien til riktig søvn.

Dårlig søvn kan føre til alvorlige helseproblemer som hjerteproblemer, demens og diabetes.

Den kinesiske kuren

Men ikke bekymre deg – en søvnekspert har levert et annet enkelt triks som forhåpentligvis vil hjelpe deg med å sovne raskt.

Dr. Katherine Hall, søvnpsykolog ved Happy Beds, sier at du skal gni innsiden av håndleddet for å sovne raskt. "Hvis du sliter med å sove, prøv å gni innsiden av håndleddet.

Trykkpunktene er kjent som hjerte 4, 5, 6 og 7 og er fire akupressurpunkter som hjelper til med å lindre stress ved å redusere kortisolnivået (også kjent som stresset ditt). hormoner).»

Denne teknikken er faktisk en tradisjonell kinesisk medisinpraksis og brukes til å behandle søvnløshet og andre helse- og livsstilsproblemer.

Er det ektefellens feil?

Noen ganger er det imidlertid noe ytre som er skyld i søvnløsheten, f.eks. en partner som snorker. Dr. Hall har et triks for dem også. Hun sier at du bør foreslå at de prøver å gjenta vokaler.

Hun forklarer: "Anti-snorking halsøvelser er en fin måte å styrke musklene i halsen og stoppe dem vibrere mens du sover, som er årsaken til snorking."

"Et par ganger om dagen, bruk noen minutter på å gjenta hver av vokalene (a-e-i-o-u) høyt, og over tid vil du styrke disse viktige musklene."

Søvneksperten anbefalte også å lese en bok, som faktisk er ganske vanlig søvnhack.

Men trikset her er at du bare trenger å lese seks sider, da en studie viste at du bare trenger å lese i seks minutter for å redusere stressnivået.

Gjennomsnittlig lesetid er én side per minutt, så de seks sidene er alt som skal til for å hjelpe deg med å finne deg til rette.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.