Vansker med å sove? Da må du spise dette før du legger deg

25/07/2023 10:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du har problemer med å sove om natten, kan dette være akkurat rådet du har lett etter.

Søvnekspert Jasmin Lee fra everynight.com har avslørt maten som kan hjelpe deg med å få en god natts søvn, og det vil nok overraske deg hvilken stift det er.

Tilsynelatende er det "bare" en ydmyk banan du bør spise for å hjelpe deg med å få noen gode timers søvn. Det skriver Thenational.

Bananer er kjent for å være fylt med kalium, magnesium, vitamin B6 og protein. Disse næringsstoffene bidrar til å produsere søvnhormonene serotonin og melatonin, som hjelper deg å bli døsig.

En essensiell aminosyre kalt tryptofan finnes i bananer og har vist seg å forbedre søvnkvaliteten. Kroppen vår er ikke i stand til å produsere tryptofan, så å ha en banan bidrar til å øke nivåene av aminosyren.

Tryptofan bidrar til å produsere serotonin, som er en nevrotransmitter som fremmer avslapning ved å bremse meldinger til nervecellene.

Serotonin hjelper også med å regulere melatonin, som er et søvninduserende hormon som styrer døgnrytmen vår, også kjent som søvn/våkne-syklusen.

Siden bananer er en av de beste kildene til kalium, er det verdt å merke seg hvordan kalium fordeler kroppen. En måte er å hjelpe musklene til å slappe av.

Når du har lave nivåer av kalium, blir musklene stive, og forårsaker muskelkramper som forstyrrer en god natts søvn.

Krampene er svært ubehagelige, noe som vil gjøre det vanskeligere å sovne. Det ekstra kaliumet fra å spise en banan hjelper til med å stoppe og starte muskelsammentrekninger effektivt, og reduserer risikoen for kramper som holder deg våken.

En annen fordel er lavere blodtrykk. Stress kan forårsake høyt blodtrykk sammen med mangel på søvn. Kalium bidrar til å redusere blodtrykket ved å slappe av blodårene og forbedre blodsirkulasjonen.

Så ta en løpetur før sengetid. Det smaker kjempegodt og det har helt klart en gunstig effekt på hele kroppen!