Verdens mest suksessfulle fotballag!

22/01/2021 11:00

Jonas Chan

Livsstil
Vi alle kjenner jo til de største klubbene i verden, der navn som Real Madrid, Barcelona, Manchester United og Liverpool er vanlige navn. Og det er vel de vi knytter til kvalitet og suksess i aller største grad på fotballscenen, men til tross for det er de faktisk ikke de klubbene som har mest titler i historien.

De er nærme, men det er visse lag som har enda flere titler, spesielt om man tenker på Man Utd og Liverpool. United har 66 titler, mens Liverpool har 63. Det er svært gode tall, men når man finner ut at den uruguayanske fotballklubben Atletico Penarol har hele 108 titler i sitt navn, ja, da forstår man at det er forskjellige nivåer på dette, og de er ikke en gang den mest suksessfulle! Det hadde du fått gode odds å tippe på de beste bettingsidene på nettet.

 

Men i vår liste kommer Penarol kun på femte plass, og vi kan allerede si det her, Real Madrid og Barcelona er ikke topp fem! Så kan man alltids prate om verdien på trofeene og om det er like «verdifullt» å vinne den uruguayanske serien som det er å vinne den spanske, men det er egentlig litt irrelevant. Den neste på listen er en gigant, som alle kjenner til. Og det er Celtic, den skotske storklubben har 110 trofeer, hvorav en er Champions League, og de har vunnet serien hele 51 ganger! Da snakker man tradisjon blandet med eksklusivitet!

Neste på liste er enda et uruguayansk lag overraskende nok, og denne gang er det snakk om Club Nacional de Football. Denne klubben har 113 trofeer, og de at det er et lag i Uruguay som har flere titler er ganske imponerende. Da vet vi i hvert fall hvilke lag som har dominert hjemlig. En kamp mellom disse to gigantene må være litt av en opplevelse! Man snakker om verdien av et trofe, men å være så stabile at man har nesten vunnet et trofe i gjennomsnitt siden man ble grunnlagt, da er det imponerende, uansett!

Nummer to på listen er nok en kjenning, og den evige rivalen til Celtic. Ja, Rangers har faktisk vunnet flere titler, og de står akkurat nå 115 av dem. De har dog ikke en Champions League, og det er nok noe de blir minnet på av sine rivaler. Men de har vunnet serien flere ganger, og har et europeisk trofe fra 1972. Og som vi skal se fra førsteplass på listen, så er Rangers den mest suksessfulle klubben i Europa, og vinneren av denne høyst uhøytidelige listen er nok en du kanskje ikke har hørt om.

For her er det snakk om den egyptiske storklubben Al Ahly, som med sine 118 trofeer er den mest suksessfulle klubben i verden i dag. De har vunnet den egyptiske serien 42 ganger, og den afrikanske Champions League hele 9 ganger. Det er så klart verdi i alt man kan vinne eller oppnå, og sånn sett har Al Ahly gjort seg fullt fortjente til å være den mest suksessfulle klubben i verden!