Åge Hareides største øyeblikk som fotballtrener

15/11/2017 15:30

Anniken Hauge

Sport
Etter 5-1 seieren over Irland tirsdag kan Danmarks trener Åge Hareide smile bredt.

Som landslagstrener for Danmark hadde Åge Hareide en litt tøff start på kvalifiseringskampene til fotball-VM. Etter to tap var det viktig for ham å holde hodet kaldt når 'helvete bryter løs', som han selv uttrykker det.

Men etter dette pekte pila oppover, og det danske landslaget vant mot Kasakhstan og spilte uavgjort mot Tsjekkia i Tsjekkia. Deretter spilte de uavgjort mot Irland på hjemmebane lørdag, men vant hele 5-1 på bortebane tirsdag.

Seieren sikret Danmark en plass i fotball-VM 2018, og stemningen var til å ta og føle på for hele det danske laget, som spilte i byen Dublin i Irland. 

Åge Hareide sier til VG at det er vanskelig å sette ord på følelsene:

- Jeg klarer ikke. Det er for mange inntrykk, og det er så hektisk underveis. Jeg er totalt inne i boblen, og er det fortsatt. Men det er klart at dette er en fantastisk følelse, sa han til avisen rundt midnatt i går. Da hadde han skiftet ut kampdressen, klissvåt etter champagnefeiringen ute på gresset. 

Åge Hareide har flere store bragder bak seg –  han fikk Malmö til Champions League to ganger – men dette var selvsagt hans største kveld som fotballtrener.

Det var stor skepsis blant danskene da han ble hentet inn som landslagstrener for Danmark i sesongskiftet 2015/2016, da 'alle' ville ha Michael Laudrup, men DBU (det danske forbundet, red.) ville ha han. Hareide understreker at stor involvering av spillerne i utformingen av egne planer har vært svært viktig. 

- Christian (Eriksen), Simon (Kjær), William (Kvist) og Kasper (Schmeichel), dem hadde jeg tett kontakt der. De må kjenne til ting for å ha tro på at de vi gjør er riktig. Og vi hadde ståltro på det her i dag og, vi kom ikke hit for å slåss med irer, men for å spille fotball, sier Hareide til VG.

Christian Eriksen scoret hele tre mål for Danmark og mottok en fortjent hyllest fra trener Åge Hareide.

Irland har ikke tapt så stygt på hjemmebane siden oktober 2012, da det ble 1-6 mot Tyskland i VM-kvalifiseringen.  

Les også: Amalie kom for sent til bussen - det gjorde at hun ble millionær

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.