Veterinær med hjerteskjærende bønn: ALDRI gjør dette når vi avliver hunden din

05/09/2023 15:30

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En veterinær deler en viktig melding etter at hun hadde en hjerteskjærende opplevelse da hun måtte avlive en hund.

Hundeeiere vet at det kommer en dag der de må si farvel til sin elskede venn.

Mange gruer seg forståelig nok til dagen, og mange vil nok synes det er vanskelig å være på rommet når veterinæren henter sprøyten.

Men nå kommer en veterinær med en veldig viktig beskjed hvis hunden din blir avlivet hos veterinæren: Bli hos hunden din og IKKE forlat rommet før hunden har sovnet.

Veterinæren hadde en hjerteskjærende opplevelse med en hund som prøvde å reise seg og følge etter eieren, som forlot rommet mens hunden ble avlivet.

– Jeg prøver alltid å vise verdighet og forståelse og ikke dømme hvordan folk takler sorgen, for alle er forskjellige. Men det er deprimerende å se en hund tilbringe sine siste minutter med å speide etter eieren som drar.

"Jeg tror den siste omsorgen du kan gi hunden din er å være der ved siden av ham og trøste ham. Vi hadde en episode som traff meg dypt og som jeg skulle ønske hadde vært annerledes,» sier veterinæren på det sosiale mediet Reddit.

Her forteller hun om en hendelse der en hundeeier valgte å gå ut av rommet akkurat i det øyeblikket hunden tok sine siste åndedrag. Da hunden la merke til at eieren dro, prøvde den å reise seg og følge etter – men den klarte åpenbart ikke å følge etter.

– Jeg skal ikke bedømme om eieren kan holde tilbake omfanget av sorgen, og jeg sier heller ikke at hunden døde og tenkte «åh, nå dør jeg helt alene. Jeg snakker ikke om selve avlivningen, men om sekundene som ledet opp til det, forklarer veterinæren.

Hun mener at hunden alltid – og dermed også når den er i ferd med å avlives – vil ha sin eier i fokus. Så hvis eieren går, er den første tanken: Hvor gikk eieren min?

– Man kan si hva man vil, men jeg synes det er synd at det var hans siste tanker. Han var en veldig god gutt, og jeg skulle ønske han kunne vært mer avslappet for det fortjente han.